Meer NPO
STER Advertentie

Winne brengt ode aan Rotterdam in de 3FM Live Box

Winne brengt ode aan Rotterdam in de 3FM Live Box

Maandag 29 oktober 2018 - 14:32 uur

Het was vanochtend even spannend of hij het ging redden... Door autopech stonden Winne en zijn team opeens met een rokende motorkap langs de kant van de weg. Gelukkig waren ze toch net op tijd bij 3FM om zijn nieuwste single 'RCL' live te laten horen.

"We wilden de snelweg op toen de auto opeens aangaf dat hij koelvloeistof nodig had. Nog geen dertig seconden later stonden we naast de weg en kwam er rook uit de motorkap," vertelt Winne lachend. Gelukkig was er nog een auto waar ze in konden stappen en hebben ze het toch tot de studio van 3FM gered. 

Nieuwe muziek

Het is inmiddels negen jaar geleden dat Winne zijn laatste solo-plaat uitbracht. In die afgelopen jaren is er wel gewerkt aan albums met anderen en heeft hij veel lesgegeven. "Ik had ieder jaar wel de ambitie om muziek uit te brengen, maar ik was gewoon niet gefocust genoeg om echt een album af te maken."

Eind 2016 hakte hij dan toch de knoop door en dook hij de studio in om die langverwachte plaat eindelijk écht te gaan maken. Eind 2017 was dit gelukt en daar is nu Oprecht Door Zee uit gekomen. "Albums zijn echt een deel van mijn leven en heel persoonlijk," aldus Winne. Zijn single 'RCL', wat voor Rotterdam City Lights staat, is daar een mooi voorbeeld van. Als rasechter Rotterdammer doet hij een ode aan die stad. Het vieren van het leven daar.  

Rotterdam City Lights live

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM