Meer NPO
STER Advertentie

Voorstelrondje: Sagid gaat jouw zaterdagavond een soundtrack geven!

Voorstelrondje: Sagid gaat jouw zaterdagavond een soundtrack geven!

Zaterdag 20 oktober 2018 - 15:47 uur

Sagid is 24, een ras-Amsterdammer, dj op FunX en nu ook de nieuwste aanwinst op 3FM! Elke zaterdagavond gaat zij tussen 22:00 en 00:00 uur Club Carter presenteren voor de VPRO. 

Sagid begon als producer op FunX, maar groeide al snel door tot dj met een eigen programma op zondagavond: Base, een talkshow over kleding, film, tv en muziek binnen de hiphop- en urbanwereld. Nu heeft ze the best of both worlds, want nu mag ze ook op 3FM haar ding doen!

Time to talk

We beginnen even met de Tim Den Besten-vraag: Hoe is het om Sagid Carter te zijn?
"OEH! Oh ik vind dat echt een moeilijke vraag... Het is onnodig stressvol at times. Stressen om het stressen, daar ben ik heel goed in. Daarnaast is het op dit moment is heel leuk! Het is een héél goed moment om nu mij te zijn!"

Wat wordt het deurbeleid van Club Carter?
"Je komt niet binnen als je eigenlijk met een kruik en dekentje in bed wilt liggen, haha. Het is een uitgaansshow, dus het wordt upbeat. Ik wil je echt het gevoel geven van 'Yes, ik heb zin om uit te gaan nu!'. Qua muziek kun je Mura Masa verwachten, Jamie xx, Kendrick Lamar, maar ook Beyoncé, want zij is altijd leuk om mee te zingen op zaterdagavond!

Eigenlijk wil ik dat mijn show aanvoelt als één grote Spotify-lijst waar je geen liedjes van wilt skippen, met allemaal leuke verrassingen erin. En ik vind het een mooi idee dat ik luisteraars daar doorheen kan leiden met verhalen en feitjes. Ik vind het heerlijk om lekker nerden over muziek."

Op Twitter deel je bijna dagelijks muziek, maar zonder link of enige vorm van commentaar erbij. Wat zijn dat voor liedjes? Wat moet een liedje doen om op jouw tijdlijn terecht te komen?
"Je kent 't wel, soms staat Spotify op een gekke shuffle en soms hoor je dan ineens iets tofs voorbij komen. Ik onthoud vaak de titel en namen achteraf niet, dus als ik iets hoor zoek ik meteen op wat het is. En dan tweet ik het!

Af en toe scroll ik terug in m'n timeline om te kijken wat ik ook alweer allemaal leuk vond. Het is dus een soort geheugensteuntje, maar wel alleen tracks die ik écht heel tof vind."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trivia!

En dan nu 3 random feitjes waar je niets aan hebt! Sagid was 24 toen ze erachter kwam dat de chocoladerepen écht Tony's ChocoLONELY heten, in plaats van Chocolony. Ze is een totale neatfreak die soms zelfs haar woonkamer opruimt terwijl er niets op te ruimen valt.

En... Currents van Tame Impala en A Deeper Understanding van The War On Drugs zijn albums die ze best zelf had willen maken: "Mensen zeiden vroeger wel eens 'dit raakt me echt', en dat snapte ik dan nooit. Maar bij deze twee platen klikte dat gevoel echt meteen. Ik kan hier nooit nummers van skippen!"

Dus... Bij deze

Club Carter. 3FM. Zaterdagavond. 22:00 tot 00:00. Luisteren!

Kijk live naar 3FM