3FM nieuws

Het eeuwige dilemma: je favoriete liedje als wekker of toch niet?

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Het eeuwige dilemma: je favoriete liedje als wekker of toch niet?

Misschien wel het moeilijkste moment van de dag: wakker worden. Zeker nu de herfst is begonnen en het langer donker blijft in de ochtend. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we tóch energiek wakker worden?

Zet gewoon lekker je muziek aan! Muziek heeft een positief effect op ons, waardoor we meer ontspannen en makkelijker ons bed uit kunnen komen.

Android-gebruikers kunnen sinds kort zelfs hun Spotify en wekker koppelen. Hierdoor kan je dus wakker worden met al je favoriete muziek! Maar is dat wel zo verstandig? Of ga jij liever voor een heerlijk ontspannend vogelfluitje?

De perfecte wekker-track

Ga jij liever voor een lekkere stevige track dan een kop koffie in de ochtend? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken bij het uitzoeken van jouw wekkermuziek.

1. Kies een nummer dat rustig begint en dan steeds harder opbouwt. Zo kun je even wennen aan het geluid en zodra je wakker genoeg bent, ben je klaar om op de drop je bed uit te springen!

2. Misschien denk je dat een goeie bak Metallica d'r tegenaan gooien een goede manier is om wakker te worden, maar je kan dus beter voor iets lichters en positievers gaan. Onbewust zorgt positieve muziek er voor dat je vrolijk aan je dag kunt beginnen.

3. Kies vooral niet je favoriete track als wekker. Wakker worden gaat dan misschien makkelijker, maar als je het nummer een keer overdag hoort, associeer je het direct met je wekker! Je wordt meteen geprikkeld, omdat je het nummer onbewust koppelt aan wakker worden.

What about you?

Wat gebruik jij als wekker? En heb jij ook wel eens een nummer voor jezelf verpest door hem te gebruiken als wekker? Laat het ons weten in de comments op onze socials.

Ster advertentie
Ster advertentie