Meer NPO
STER Advertentie

Frank spreekt Handsome Poets over hun keuze om Nederlands te gaan

Frank spreekt Handsome Poets over hun keuze om Nederlands te gaan

Dinsdag 9 oktober 2018 - 16:04 uur

In 2010 brak de band keihard door met hun hit 'Dance The War Is Over'. Nu zijn we acht jaar verder en hebben Tim en de rest van de Handsome Poets hun eerste single 'Alles Oké' in het Nederlands uitgebracht. Over dat, en nog veel meer, kletsten 3FM-dj Frank en frontman Tim samen afgelopen maandag. 

Iedere maandagavond ontvangt Frank in het laatste uur van zijn show De Bende van Van der Lende een artiest. Waarom? "Omdat die muzikanten op maandag meestal toch niet zoveel te doen hebben haha," aldus Frank. Afgelopen maandag was dat Tim van Esch, die een uur kwam kletsen.

Handsome Poets in het Nederlands?!

Afgelopen vrijdag was daar opeens nieuw werk van Handsome Poets in het Nederlands... HUH?! Hoog tijd om Tim eens te vragen waar deze verandering opeens vandaan komt. "Ieder jaar train ik het zingen altijd een beetje extra voorafgaand aan de festivalzomer. En dit jaar zei mijn zangcoach opeens: Tim, volgens mij moet jij in het Nederlands zingen."

Bij de oude nummers ging Tims stem namelijk altijd op standje duizend en ging hij er helemaal voor. "In het Nederlands kan dat niet echt. Dan moet je het een beetje klein houden, iets wat ik dus nog nooit had gedaan. Als je mij dit ook een half jaar geleden had verteld dat ik in het Nederlands zou gaan zingen, dan had ik je keihard uitgelachen."

Maar het is toch gebeurd. De band kreeg een liedje opgestuurd die ze bij gebrek aan een lange set tijdens een festival gewoon een keer hebben toegevoegd. "We kenden de tekst zelf nog nauwelijks, maar na het eerste refrein zong iedereen al mee." 

Roddelradio

Natuurlijk, zoals iedere week, speelde Frank ook een potje Roddelradio met zijn gast. Waar de roddels over gingen? Het (een tikkeltje) eindeloos opscheppen over zijn eigen muziek... En of het klopt? Dat check je in de video hieronder!

Wil je het volledige uur met Tim en Frank terugluisteren? Dat kan hier!

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM