3FM nieuws

3FM-dj Frank rijdt samen met Joki in de Canta Karajoki voor onderzoek naar Alzheimer

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Frank rijdt samen met Joki in de Canta Karajoki voor onderzoek naar Alzheimer

Toet, TOET! Daar zijn Frankie en Joki! Vandaag hebben de twee zich ingezet voor mensen met Alzheimer en hun families. Hoe? Door rond te rijden in de Canta Karajoki en zingend geld op te halen. En dat was één groot feest!

Frank en Alzheimer

3FM-dj Frank zet zich al een tijdje in voor meer onderzoek naar deze ziekte. Zijn vader lijdt al een aantal jaar aan dementie waardoor hij van dichtbij heeft gezien wat het met een mens en de omgeving doet. Voor Wereld Alzheimer Dag reed hij samen met zijn vader en familie een grote wielrentocht door Nederland en maakte hij zich die week hard voor meer onderzoek.

Leef voor je het vergeet

Diezelfde week sprak 3FM-dj Sander Joki. Joki verloor haar moeder aan Alzheimer en de kans dat Joki het zelf ook krijgt is vrij groot. Om geld op te halen rijdt ze rond in haar paarse Canta inclusief karaoke-set, met daarop de slogan 'Leef voor je het vergeet!'. Dat is ook de naam van haar eigen stichting.

Met de Canta KaraJoki's organiseert ze karaokes voor mensen met Alzheimer en hun vrienden en familie. Ze kwam in het nieuws omdat ze maar liefst 18.000 euro wist op te halen met dit initiatief.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met de Canta Amsterdam in

Dinsdagochtend 9 oktober stapte Frank bij Joki in de Canta KaraJoki om samen Amsterdam onveilig te maken en zoveel mogelijk awareness te creëren en geld op te halen. "Je kan wel in de tranen blijven hangen, maar je kan er ook iets mee doen," laat Joki aan Frank weten. "Ik houd van zingen, ik houd van karaoke, ik houd van mensen, ik houd van kleine ruimtes waar veel mensen veel energie opwekken." En zo is het!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie