Meer NPO
STER Advertentie

André Kuipers en 3FM-dj Wijnand over wetenschap, sporten in space en 3FM Serious Request

André Kuipers en 3FM-dj Wijnand over wetenschap, sporten in space en 3FM Serious Request

Zaterdag 6 oktober 2018 - 15:44 uur

Hoe gaat het met astronaut André Kuipers? 3FM-dj Wijnand belde met André over het Weekend van de Wetenschap, sporten in de ruimte en 3FM Serious Request

De inmiddels 60-jarige ruimtevaarder André Kuipers vliegt zaterdag 6 oktober in een helikopter over Nederland voor het Weekend van de Wetenschap. Andre Kuipers over het initiatief: "Dit weekend is er in eerste instantie omdat het gewoon leuk én interessant is." Maar wetenschap is ook belangrijk voor onze maatschappij. "De hele wereld draait om wetenschap en techniek, en we hebben grote behoefte aan technici op alle niveaus en daar zijn er te weinig van." aldus André. 

Space sportings

Het is belangrijk om je conditie op peil te houden, ook in de ruimte. André heeft daar zijn eigen leuke manieren voor. "Op een fiets zonder zadel, want die heb je niet nodig in de ruimte. Klik je wielrenschoenen vast en dan ga je fietsen."

3FM Serious Request

André steunt 3FM Serious Request al jaren. Zo hielp hij Giel, Coen en Paul de nacht door in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2013. Maar ook dit jaar heeft hij weer veel zin om mee zijn ruimtesteentje bij te dragen! "Ik ben benieuwd waar jullie mee komen. Het is heel leuk en voor een goed doel."

Luister hier het hele gesprek met André Kuipers terug!

'André Kuipers over ruimtereizen, het weekend van de wetenschap en 3FM Serious Request?'

 

 

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM