3FM nieuws
BNNVARA

Sander maakt een prikkelvrije ochtendshow zonder jingles

foto: Sophie Hemels
  1. Nieuwschevron right
  2. Sander maakt een prikkelvrije ochtendshow zonder jingles

Geen geluidjes, geen jingles, geen toeters en bellen. Sanders Vriendenteam klonk vanochtend nét even anders dan normaal. De show stond een halfuur lang helemaal in het teken van rust. Zzz...

Dit idee kwam tot stand doordat een grote supermarktketen een 'prikkelvrij' uur heeft bedacht. Boodschappen doen in stilte dus, zonder kassageluiden en felle verlichting. Dit zou er voor moeten zorgen dat mensen die snel overprikkeld zijn ook gewoon rustig hun boodschappen kunnen doen. En dat moest op de radio ook maar eens gebeuren, vond Sander!

Effe wat rust

Een prikkelvrije show dus. En luisteraars waren duidelijk fan! 'Wat heerlijk rustig zo', 'Lekker rustig wakker worden zo', 'Heerlijk!', waren een paar van de vele reacties die binnenstroomden in de 3FM app.

Wat Sander er zelf van vindt? "Als ik dit aan het luisteren was, zou ik echt in slaap vallen." We hopen dus maar dat er niemand achter het stuur in gevaar is gekomen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overprikkeld in de supermarkt

Sander sprak tijdens de ochtendshow met Twitteraar Zjos Dekker, die autistisch is. Ze juicht prikkelvrije radio toe: "een halfuurtje rust op de radio is een goed idee, zeker omdat je dan pas het verschil merkt met wanneer de 'ruis' er wel is."

Normaal boodschappen doen zit er voor Zjos niet in, maar ze laat zich daardoor zeker niet tegenhouden. Benieuwd hoe het is om als overprikkeld persoon iets 'simpels' te doen als een bezoekje brengen aan een supermarkt? Zjos legt het uit:

Ster advertentie
Ster advertentie