Meer NPO
STER Advertentie

Eric Corton: "Een nuchter leven is super!"

Eric Corton: "Een nuchter leven is super!"

Zondag 23 september 2018 - 11:06 uur

Eric Corton terug in de 3FM-studio! Frank ging met Eric in gesprek over zijn passie voor muziek, problemen met alcohol en zijn voorstelling Ma. Enneh, na 30 kilo te zijn afgevallen... Zijn al die tatoeages dan ook gekrompen?

Nieuwe muziek

Er is veel nodig om Eric enthousiast te maken over nieuwe artiesten. "Ik moet eerlijk zeggen dat er niet zo heel veel meer bij zit waar ik echt heel blij van word." In de veertien jaar tijd dat hij radio maakte, was hij altijd bezig met het speuren naar nieuwe muziek. Eric presenteerde 3voor12 Radio, waar het spotten van nieuw talent voorop staat. Tegenwoordig is hij nog steeds veel met muziek bezig en noemt Spotify een uitkomst. Er is alleen één ding dat Eric even kwijt wil over de suggested muziek in de app: "Sodemieter op, ik maak zelf wel uit wat ik leuk vind!"

Gestopt met drinken

Toentertijd ging er geen dag voorbij waarop Eric Corton niet dronk. Soms dronk hij wel twee of drie flessen wijn per dag. "Het begon bij mij pas leuk te worden bij anderhalve fles. En dan was het nog geen half zes." (hey, dat rijmt).

Op 1 september 2016 stopte Eric definitief met alcohol drinken. Hoe hij nu omgaat met mensen die hem pushen om dat éne drankje te drinken? "Het lijkt wel alsof dat als je niet drinkt en je bent in een omgeving waar dat wel gebeurt, je die mensen confronteert met het feit dat zij eigenlijk voelen dat zij dat ene drankje ook niet moeten nemen."

Eric vertelde dat zijn drankprobleem gewoon een beetje zo was gegroeid. Toen hij ermee gestopt was, besefte hij pas waar hij mee bezig was en vroeg hij zich af waarom hij dat altijd deed. "Een nuchter leven, dat is super tof! Ik word 's ochtends wakker en dan is de dag begonnen zonder dat ik mezelf eerst met 25 potten koffie op mijn hoofd hoef te slaan." Dat klinkt inderdaad een stuk lekkerder, en gezonder. Maar is dat ook inderdaad zo? NPO Focus deed eerder onderzoek naar of alcohol wel écht zo slecht voor je is. 

Talent in de familie

Eric is niet de enige met talent in de familie. Ook zijn zoon en dochter blijken te barsten van het talent. Zo speelt zijn dochter ukelele en daar kan ze nog een aardig nootje bij zingen ook. Het muzikale talent heeft Eric dus duidelijk overgedragen op zijn dochter, zie hier het bewijs:

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zijn zoon kan goed skateboarden. "Dáár was ik dan weer niet zo goed in." 

Voorstelling Ma

Eric speelde afgelopen theaterseizoen een voorstelling genaamd Ma. Hoe hij aan deze titel en het idee voor de voorstelling is gekomen? Uit een column van Hugo Borst in het AD. Hugo schreef over het aftakelingsproces van zijn moeder en bundelde dat samen in een boekje. Hier haalde Eric inspiratie uit en speelde in de voorstelling zes verschillende mensen, waaronder een moeder met Alzheimer. 

De moeder van Hugo heeft hij met opzet nooit ontmoet. "Ik merk dat de voorstelling voor ieder iets betekent. Daarom wilde ik die moeder iedere moeder kunnen laten zijn."

Tatoeages 

Eric Corton zit onder de tatoeages én is 30 kilo afgevallen. "Wat is er met die tatoeages gebeurd? Zijn die dan ook gekrompen?" vraagt Frank nieuwsgierig. "Nee, dat valt reuze mee." Zelf denkt hij dat dat komt omdat zijn gewicht zo gelijk verdeeld was over zijn lichaam. "Zelfs mijn schoenen zaten op een gegeven moment los." Tip: heb je last van een groot hoofd? Val dan ook af. Volgens Eric werd zelfs zijn hoofdmaat kleiner. 

Kijk het interview terug

Geen detail missen? Check hieronder het hele interview terug. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook