Meer NPO
STER Advertentie

Florence + The Machine is altijd in trance tijdens shows - hoe doet ze dat?

Florence + The Machine is altijd in trance tijdens shows - hoe doet ze dat?
Hans-Peter van Velthoven

Dinsdag 11 september 2018 - 14:45 uur

Florence Welch is momenteel met Florence + The Machine aan het touren in Noord-Amerika. Het album High As Hope, wat in juni uitkwam, is nu dus ook live te bewonderen! Maar voordat Florence al die muziek écht goed ten gehore kan brengen tijdens een concert, wordt er eerst een vast ritueel uitgevoerd.

Pre show ritual

In een gesprek met Rolling Stone laat Florence weten dat ze voor elk optreden in een bepaalde trance moet raken. Dé truc die ze daarbij gebruikt is een continu geupdatete playlist vol nieuwe tracks waar ze op dat moment erg lekker op gaat. Soms zet ze zelfs maar één liedje daarvan aan, wat dan tig keer op repeat gaat. Alles om maar in die bepaalde state of mind te komen waarmee ze met de juiste energie het podium over kan rennen.

Florence: "I have to start giving myself over to whatever it is that's in charge of performances... The performance spirit or whatever the fuck it is. I don't know exactly, because it's not really me."

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een grote fuck you

Florence ziet de podia waarop ze speelt als een heilige grond waarop ze alles los kan laten. Dat klinkt superrelaxed, maar tegelijkertijd is het ook een continue strijd tussen jezelf ongemakkelijk voelen en heel erg bewust zijn van wat je doet. Dat innerlijke gevecht met zichzelf is iets wat ze soms ook opzoekt: "It's anger, it's pushing through, it's a sort of 'fuck you' to myself. That's what makes the performance come out."

Florence in Nederland

Nu zin om die trance van Flo een keer in het echt te zien? Nog heel even geduld dan: Florence + The Machine doet Nederland pas aan in maart 2019. 

Kijk live naar 3FM

Lees ook