Meer NPO
STER Advertentie

Hoe verhuist WOO HAH! de urban vibe mee naar een natuurgebied?

Hoe verhuist WOO HAH! de urban vibe mee naar een natuurgebied?

Donderdag 12 juli 2018 - 14:45 uur

3FM sprak met festivaldirecteur Ruud Lemmen (38) en productieleider Loes Hermans (36) over WOO HAH!, het grootste hiphop-festival van Nederland dat voor zijn vijfde editie verhuist van de stad naar het land. Hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat je die urban vibe behoudt?

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kwestie van groter moeten

Vier jaar lang was De Spoorzone in Tilburg het decor van WOO HAH!. Het voormalig NS-terrein, dat lekker rauw en industrieel aanvoelt, wordt ingeruild voor een idyllisch natuurgebied, slechts acht kilometer verderop. Deze plek biedt veel meer ruimte, en dat was volgens Ruud Lemmen hard nodig. WOO HAH! barstte uit z'n voegen. "Op een gegeven moment kom je op een punt dat er nog zoveel potentie is. De hiphop-markt is erg in beweging. Het was geen kwestie van groter willen, maar groter moeten." Eerder werd WOO HAH! al uitgebreid van eendaagsfestival naar meerdaagsfestival.

Van de stad naar de natuur

Ook al liggen beide locaties op steenworp afstand van elkaar, je ervaart een wereld van verschil als je opeens met je voeten in het gras staat. "Natuur voelt heel anders dan De Spoorzone. Alle twee mooi, maar dit nieuwe gebied is toch ook wel heel prettig. En ja, meer ruimte, dat is een heel belangrijk punt." Ter vergelijking: de oppervlakte van de nieuwe main stage is net zo groot als het héle oude WOO HAH! terrein.

Hoe verhuis je een festival?

Als je een festival verhuist, moet je eigenlijk helemaal opnieuw beginnen, met een lege tekening. De main stage was het vertrekpunt. Vanuit daar is nagedacht over de rest van de podia. Vervolgens ga je van een grove indeling steeds meer naar detail. "En als iedereen dezelfde vibe te pakken heeft kunnen alle losse onderdelen samengesmolten worden tot één WOO HAH!"

3FM Unseen Heroes

Deze video is onderdeel van de serie Unseen Heroes, waarin 3FM de helden achter de schermen van de festivals in het zonnetje zet.

Kijk live naar 3FM

Lees ook