Meer NPO
STER Advertentie

Chef'Special staat met 'Amigo' op #1 in de 3FM Festival Top 999

Chef'Special staat met 'Amigo' op #1 in de 3FM Festival Top 999

Donderdag 24 mei 2018 - 09:58 uur

'Let's go! Amiiiiigo!' Als je vorig jaar toevallig op Pinkpop, Sziget of Zwarte Cross rondliep, heb je het bijna niet kunnen missen... Chef'Special zette menig festivalweide volledig op zijn kop met hun anthem 'Amigo'. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want er werd massaal op hen gestemd voor de 3FM Festival Top 999!

Helemaal de bedoeling

3FM-dj Wijnand Speelman verraste de band in hometown Haarlem met de nummer één-positie. "We zijn speechless, onwijs bedankt. Dit was ook echt de bedoeling eigenlijk, hahaha! We wilden van 'Amigo' een track maken waar mensen tijdens het festivalseizoen hard op kunnen gaan, lekker op kunnen dansen en waar ze er een goed gevoel aan overhouden... Dit is echt heel erg gaaf!" 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 10

Chef'Special is niet de enige Nederlandse act die zo hoog is geëindigd in de 3FM Festival Top 999! De volledige top drie is namelijk Nederlands: De Staat staat met 'Witch Doctor' op twee (hallo, circle pits!) en Typhoon heeft met 'Zandloper' een derde plaats bemachtigd. De top tien check je hieronder.

1. Chef'Special - 'Amigo'
2. De Staat - 'Witch Doctor'
3. Typhoon - 'Zandloper'
4. Editors - 'Papillon'
5. Foo Fighters - 'The Pretender'
6. Avicii - 'Levels'
7. Arctic Monkeys - 'I Bet You Look Good On The Dancefloor'
8. Kensington - 'Streets'
9. De Jeugd van Tegenwoordig - 'Sterrenstof'
10. Imagine Dragons - 'Radioactive'

De top 100 check je hier en de hele lijst is op deze pagina terug te vinden!

3FM Festival Top 999

Deze lijst is net iets anders dan de Festival Top 100 van vorig jaar en dat komt niet alleen door de 899 extra liedjes! Je hoort in de 3FM Festival Top 999 namelijk niet alleen de classics en anthems van way back, maar juist ook tracks en artiesten die je juist in de toekomst wilt zien op festivals. Misschien lukt het je in 2018 al, misschien niet. Maar wat vaststaat is dat de 3FM Festival Top 999 echt ramvol zit met hele lekkere muziek. En die valt allemaal te beluisteren op 3FM. Mocht je jouw favoriet gemist hebben, no need to worry. De hele lijst staat ook gewoon gebundeld op Spotify, Apple Music en Deezer!

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je luistert de lijst ook op Apple Music en Deezer.

3FM <3 Festivals

Deze zomer doet 3FM verslag van negen prachtige festivals in binnen- en buitenland. We zijn te vinden op Best Kept Secret, Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Zwarte Cross, Woo-Hah!, Solar, Sziget en Lowlands. Houd 3FM.nl in de gaten en mis geen moment!

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM