3FM nieuws

Arctic Monkeys treden voor het eerst in vier jaar weer op in Europa

foto: Zackery Michael
  1. Nieuwschevron right
  2. Arctic Monkeys treden voor het eerst in vier jaar weer op in Europa

Het leek er bijna op dat Arctic Monkeys vergeten waren op welk continent ze ontstaan zijn, maar na bijna vier jaar zonder optredens in Europa hebben ze toch hun weg teruggevonden. Met nog 83 dagen tot Sziget, 46 dagen tot Rock Werchter en een kleine 16 dagen tot Best Kept Secret braken ze gisteravond de tent af in Berlijn. Dat belooft wat voor deze zomer!

Berlijn

Het heeft op z'n zachtst gezegd even geduurd voor Europa weer aan de beurt was voor een Arctic Monkeys show. Eerlijk is eerlijk: het is het wachten he-le-maal waard! De mannen deden gisteren in Berlijn een optreden vol oude en nieuwe tracks.

Twee weken geleden kwam Tranquility Base Hotel & Casino uit, hun zesde album. Een knaller van een plaat die meteen in z'n geheel uitgezonden werd op 3FM, inclusief commentaar van frontman Alex Turner. Lucas Hamming was erbij en deed spontaan een Instagram Story voor 3FM. Als je snel bent, kun je 'm nog checken!

Optreden

Natuurlijk begonnen de mannen de avond met ‘Four Out Of Five’, die single die meteen 3FM Megahit werd. Lekkere dramatische opening, wel...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook de nummers ‘She Looks Like Fun’, ‘One Point Perspective’ en ‘American Sports’ kwamen langs. Toch deden ze niet alleen werk van hun nieuwe album, veel tracks op de setlist kwamen van AM uit 2013. Bijvoorbeeld 'Arabella' en uit het toegift 'Snap Out of It' en 'R U Mine?'. Je kunt je wel voorstellen dat het publiek daar een tikkie enthousiast van werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie