Meer NPO
STER Advertentie

Jett Rebel staat weer in het Concertgebouw, zo was het de vorige keer!

Jett Rebel staat weer in het Concertgebouw, zo was het de vorige keer!
Foto: Ben Houdijk

Dinsdag 15 mei 2018 - 13:15 uur

Op 5 oktober 2015 was Jelte Tuinstra aka Jett Rebel voor het eerst in de grote zaal van het Concertgebouw te vinden en hij stelde niet teleur met zijn schemerlamp, driezitsbank, vloerkleed én een fantastische performance. Mocht je het toen hebben gemist: 18 augustus is hij weer terug in het iconische gebouw! Tijd om te throwbacken.

Flamboyante alleskunner

In 2013 maakten we kennis met Jelte. Na eerst in flink wat bands te hebben gespeeld op de achtergrond als toetsenist of gitarist was het tijd voor hem om naar buiten te treden en dat deed hij met succes. In de jaren die volgenden werd hij 3FM Talent en mocht hij meerdere 3FM Awards ophalen, ook won hij een Edison voor beste nieuwkomer.  

Jelte viel op doordat hij al zijn nummers zelf produceerde en inspeelde. Tijdens de show in het Concertgebouw deed hij dit natuurlijk ook. Gitaar en drums tegelijkertijd bespelen? Doet 'ie gewoon.


Enthousiaste reacties

Na het concert regende het positieve reacties op social media. Cynthia Koning was onder andere erg enthousiast op Twitter: "Mind is fucking blown door @JettRebel in het Concertgebouw van Amsterdam. Live beter zijn dan op CD. HOE. OH. Dit was AMAZING!! <3."

Ook Sylvia van Bruggen was erg enthousiast op Instagram: "Wow, @jettrebel in het Concertgebouw...geen woorden voor hoe goed het was! Een van de beste concerten van 2015! Kwetsbaar, onbevangen en speels. Geweldig!" 

Zien hoe hij twee instrumenten tegelijkertijd bespeelt? Check dan onderstaande beelden:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Voorproefje voor een nieuw album?

Eindelijk komt Jelte weer terug na drie jaar wachten in het Concertgebouw. Gaat hij dan weer precies hetzelfde doen als de vorige keer, hoor ik je denken? Nee, het thema is namelijk 'verwacht het onverwachte.' Maar, nummers zoals 'Louise' en 'Amy', komen natuurlijk wel weer voorbij. Ook speelt hij hopelijk wat werk van zijn komende album, waarvan de releasedatum nog onbekend is.

In maart was Jelte nog bij Domien in de ochtendshow te vinden, hij gooide daar 'Tonight' in de Domien Genremachine:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto's: Ben Houdijk

Kijk live naar 3FM

Lees ook