Meer NPO
STER Advertentie

Music Treasures: Frank koos deze sjaal niet, de sjaal koos Frank

Music Treasures: Frank koos deze sjaal niet, de sjaal koos Frank
Nathan Reinds

Zondag 29 april 2018 - 10:01 uur

We slingeren iedere zaterdag op 3FM.nl een stukje muziekliefde de wereld in met de Music Treasures! Een Music Treasure is een item, stukje merchandise of andere mooie herinnering die de liefde voor muziek van onze 3FM-dj's laat zien. Deze week vertelt Ajacied Frank van der Lende over zijn prachtige sjaaltje dat heel, heel misschien eigenlijk wel van PEC Zwolle is.

The sjaal of shame

Tsja, een gevoelige Music Treasure is dit wel. Frank durft alleen op het internet met dit sjaaltje omdat er een mooi verhaal omheen hangt. "Kijk, ik ben echt fervent Ajacied. Ik doe dingen voor Ajax TV, ik vertel er vaak over, ik draag het uit... Maar hier wint de liefde voor muziek het gewoon echt eventjes van de sjaalkeuze! Ik draag 'm trouwens eigenlijk alleen in de winter, hij ligt nu netjes in m'n winterkast. Maar als ik hem draag, zoals toen ik een uitzending had met Dave Budha, draai ik hem wel netjes zodat je niet ziet dat er supergroot PEC Zwolle op staat, haha."

 

Maar vertel...

Wat is dan die o-zo-belangrijke context bij deze sjaal? Frank heeft hem ooit gekregen toen hij samen met Sticks de blindentribune van PEC Zwolle opende in 2016. Op de blindentribune krijgen de bezoekers een speciale headset waarmee ze het commentaar van de wedstrijd een stuk beter kunnen volgen en dus ook onderdeel zijn van het stadionfeessie. Tof initiatief, toch?

In hetzelfde jaar speelden Typhoon, Rico & Sticks in de Ziggo Dome. Daarvoor hadden ze een enorme lading sjaaltjes laten maken in samenwerking met PEC Zwolle, aangezien alledrie de artiesten een heel dikke band hebben met de stad. Frank: "Ik vind het heel tof dat ik deze sjaal kreeg bij zo'n mooi gebeurtenis, de opening van zo'n blindentribune. Dat dit überhaupt gebeurd is, komt trouwens allemaal door de radio! Frank Maatman belde me op tijdens een uitzending om te vertellen dat hij wilde dat ik die tribune kwam openen. Hij is zelf ook blind en heeft jarenlang dus niet optimaal van zo'n stadionbeleving kunnen genieten. Sticks belde toen in, want die zat te luisteren, en toen hebben we 'm uiteindelijk samen geopend en het commentaar verzorgd tijdens de wedstrijd!"

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast het meemaken van toffe ervaring is Frank ook gewoon fan van Typhoon, Rico & Sticks. "Ik ben sowieso verzot op Opgezwolle, Typhoon is natuurlijk een supergoede muzikant en Sticks is zelfs een beetje een maatje van me geworden! Hij is vaak bij me te gast geweest, op festivals zoeken we elkaar ook altijd even op... Leuk, toch!"

"De sjaal koos mij"

Het kiezen van een item dat boven de rest van zijn muzikale favorieten uitspringt was nog best lastig voor Frank, want hij heeft thuis bergen aan toffe dingen liggen. Gelukkig hoefde hij de keuze uiteindelijk niet zelf te maken: "De sjaal koos voor míj! Ik heb nog wel wat andere toffe merch en dingetjes liggen, maar ik vind deze juist zo tof omdat ik zowel voetbal- als muziekfan ben. Die twee grote liefdes van me komen hierin zo lekker samen!"

"Ik had natuurlijk ook kunnen kiezen voor mijn Avicii-shirt, wat ik een paar jaar geleden een keertje heb gekocht in de sale. Toentertijd vonden dat mensen eigenlijk helemaal niet cool, maar ja... Als ik 'm nu aantrek is het ook meteen weer zo'n statement. Als er over een paar jaar nog een nieuwe ronde Music Treasures komt, pak ik deze wel!" 

Check ook

>> Michiel heeft een handgeschreven brief van The Killers
>> Wijnand jatte per ongeluk de lyrics van Willie Wartaal
>> Eva durfde haar Grimes-sticker écht niet te gebruiken omdat ze dronken was

Kijk live naar 3FM

Lees ook