3FM nieuws

Sunday Morning Vibes: pianocovers van Drake, Lana del Rey en Daft Punk

  1. Nieuwschevron right
  2. Sunday Morning Vibes: pianocovers van Drake, Lana del Rey en Daft Punk

Sta jij op deze zondagmorgen ook croissantjes af te bakken in de keuken? Voor muzikale omlijsting luister je natúúrlijk naar 3FM, maar mocht je het nog íets rustiger aan willen doen dan hebben we een alternatief voor je: pianoheld Chilly Gonzales heeft een album uitgebracht met alleen maar liedjes van jouw favoriete artiesten.

Chilly... who?

Chilly Gonzales mag met recht een muzikale alleskunner worden genoemd: de ene avond speelt hij in een chique concertzaal en een dag later staat hij met Daft Punk in de studio. En o ja, ondertussen rapt hij en geeft hij masterclasses over popmuziek.

Fangirl

3FM-dj Eva Koreman is groot fan: "Ik ken Chilly Gonzales als pianist, virtuoos, entertainer, producer en af en toe als rapper..." Gonzales noemt zichzelf een 'Musical Genius en heeft al samengewerkt met onder andere Drake, Feist, Jamie Lidell en Daft Punk. Gekleed in kamerjas en pantoffeltjes geeft hij concerten. What a legend!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chilly Gonzales podcast

Eva: "Als ik niet naar radio luister, dan luister ik af en toe naar podcasts. Onder andere naar die van Chilly Gonzales. In die podcasts trekt hij muziek helemaal uit elkaar. Hij vertelt waarom sommige nummers zo goed zijn en waarom ze zo goed werken." Dit doet hij met liedjes van onder andere Drake, Feist, Daft Punk, Weezer en Lana Del Rey. Eva: "Door hem ben ik heel anders naar muziek gaan luisteren en ben ik het beter gaan waarderen."

Other People's Pieces

Chilly is ook een eindbaas in het coveren van muziek, op geheel eigen wijze uiteraard. Op Other People’s Pieces covert hij populaire nummers van artiesten waarmee hij heeft samengewerkt en hij doet dat zó goed. Zelfs je oma zou hierdoor naar Drake kunnen luisteren! Props voor Chilly.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie