Meer NPO
STER Advertentie

Met een beetje hulp van Snapchat scoorde Bazzi een wereldhit

Met een beetje hulp van Snapchat scoorde Bazzi een wereldhit

Zondag 1 april 2018 - 10:03 uur

Vanaf zesjarige leeftijd wist de Amerikaanse singer-songwriter Andrew Bazzi het al: hij zou de grootste ster ter wereld worden. Hij zag zichzelf toen al op grote podia staan en immense gitaarsolo's spelen. Met 'Mine' lijkt dat zomaar eens te kunnen gebeuren. De track is al bijna tweehonderd miljoen keer gestreamd en vanaf deze week hoor je hem ook op 3FM.

'Mine'

Het liedje is een beetje een mix tussen de singer-songwriter liedjes van Shawn Mendes en de R&B-vibe van The Weeknd. En zoals dat vaak met grote hits gaat was ook dit nummer in slechts één dag geschreven.

Bazzi in een interview met Billboard: "Sometimes it takes months for me to figure out what I want something to look like. Not with this song!" Tijdens een zomerse dag met zijn vrienden liep hij de keuken in om wat uit de koelkast te pakken en dat was het moment dat de melodie hem bekroop. "Two days later I went to the studio and the song was basically finished at the end of that day." 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefdesliedje?

Het lijkt misschien een simpel liefjdesliedje maar volgens de zanger is het meer dan dat. "First it was just a love song about the girl I was with. A song about her love and acceptance, but I wanted to give that love and acceptance back on a bigger scale. Give it back to the world." 

Dat hoor je volgens hem bijvoorbeeld in een lyric als: 'I'm so fucking happy you're alive.' "That's important," vertelt hij. "People need to fucking hear that shit sometimes. You never know how valuable saying something simple like that to people can be." En zo is het maar net.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klein beetje hulp van Snapchat

Grappig aan het nummer is dat het voornamelijk populair werd doordat hij onder een filter op Snapchat zat. Gebruikers werden toch wel heel benieuwd waar dat liedje vandaan kwam dat ze continu onder foto's en filmpjes hoorden. Zo kwamen ze uiteindelijk dus uit bij Bazzi. 

Kijk live naar 3FM

Lees ook