3FM nieuws

Vandaag kun je stemmen, maar waarop eigenlijk?

  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag kun je stemmen, maar waarop eigenlijk?

Je kunt het bijna niet gemist hebben: vandaag wordt er gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen en de sleepwet. Dikke kans dat je stembiljetten in de bus hebt gehad, dat er overal in de buurt posters hangen en dat je regelmatig mensen bent tegengekomen (of hebt proberen te ontwijken) die je proberen over te halen om op hun partij te stemmen. Nog wat verduidelijking nodig? Hieronder vind je 't op een rijtje!

Domien

De sleepwet blijft misschien een beetje een vaag verhaal, dus vertelt tech-expert Huib Modderkolk je waar eigenlijk voor of tegen stemt.

Peter Kwint is Kamerlid van de SP, hij vertelt wat het nut is van stemmen op de gemeenteraad.

Franks Feestje

Afgelopen vrijdag was Jesse Klaver (GroenLinks) te gast bij Frank van der Lende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jesse blijkt groot fan te zijn van John Lennon, net als Frank. Daarnaast hebben ze het over hun ouders.

De bijnaam van Jesse? Zak hooi! Waar de f*ck dat vandaan komt, check je hieronder.

En hier kun je de hele uitzending terugluisteren!

3voor12

Wat is een verkiezing zonder de uitslag? Bij 3voor12 kun je 'm vanavond volgen, zij houden je samen met NOS op 3 de hele avond up to date!

3FM Tussenuur

Jongeren zijn niet geïnteresseerd in politiek? Deze nieuwe politici in ieder geval wel! Jan-Willem is 19 jaar en lijsttrekker van D66 in Rhenen. Hij vindt jongeren en onderwijs belangrijk. Lees hier meer.

In Maassluis kan gestemd worden op Iris (19). Ze zit bij de PvdA omdat "de PvdA hier al jaren wijkbezoeken doet, daar doe ik nu aan mee. Hartstikke interessant, want zo kom je direct in contact met de mensen en weet je wat er aan de hand is in de wijk en wat mensen anders willen." Check haar verhaal hier.

Bram (18) is lid van de SP in Den Bosch, hij vindt gelijkheid en woningbouw belangrijk.

De 21-jarige Bas staat in Tilburg op de lijst van GroenLinks: "Ik wil graag dat Tilburg in Brabant voorloper wordt op het gebied van het bestrijden van klimaatverandering. Maar ik hoef niet de volgende Jesse Klaver te worden, ofzo."

Ster advertentie
Ster advertentie