3FM nieuws

Trouwplannen van Sad Sheeran in het water door bedreigde kamsalamander

  1. Nieuwschevron right
  2. Trouwplannen van Sad Sheeran in het water door bedreigde kamsalamander

Iedereen heeft wel eens zo'n dag die niet helemaal vlekkeloos verloopt: je fietst je helemaal kapot en mist alsnog je trein, knoeit koffie over jezelf, belandt in een regenbui en het is nog niet eens 09:00 uur... Vaak lijkt het alsof je de enige bent die zoiets overkomt, maar niets is minder waar! Zelfs the rich and famous blijven niet gespaard.

Het is wéér raak voor Ed Sheeran. Een kleine twee weken geleden bleek al dat zijn concert in Duitsland verplaatst moet worden door bommen, bomen en broedende vogels (lees dat verhaal hieronder), nu zijn er problemen met de locatie van zijn toekomstige huwelijk.

Ed kondigt begin dit jaar aan dat hij en zijn jeugdliefde Cherry Seaborn verloofd zijn sinds december. Wanneer je smoorverliefd bent - en een paar miljoen op de bank hebt staan - is natuurlijk niets te veel moeite voor je significant other! Romantische Ed had daarom in gedachte om een kapelletje in de achtertuin te bouwen en daar lekker te trouwen. Een ontzettend lief gebaar, maar meteen staat er een groep boze mensen op die het plan maar niets vindt.

Kamsalamander

Misschien denk je dat de mensen tegen de bouw van de kerk zijn omdat 'ie recht voor hun keukenraam komt te staan. Of omdat ze niet zo'n trek hebben in al die geluidsoverlast in hun rustige stadje. Nee, Ed en Cherry moeten maar een partytent in de achtertuin zetten omdat het kapelletje op de plek van een vijver komt. Toevallig zwemt in die plas water nou net een van de grootste groepen bedreigde kamsalamanders van de hele omgeving. Tegenstanders vinden daarom dat het verloofde stel van hun plan af moet zien. De gemeente moet nog beslissen over de aanvraag van Ed.

Donald Insall Associates


Het ontwerp voor de kerk in Sheerans achtertuin.

Nog meer pech voor Ed dus, al eerder moest hij zijn show in het Duitse Essen verplaatsen:

Show verplaatst

Meestal moeten artiesten shows verplaatsen omdat ze hun stem hebben verloren of een been breken. Soms is er een politiek akkefietje aan de hand en af en toe kan een optreden niet doorgaan omdat de betreffende artiest lallend in de backstage zit, of iets te veel heeft genoten van het Amsterdamse groen. Bij arme Ed Sheeran is iets anders aan de hand.

103 bommen en granaten

Ed zit volop in zijn ÷ Tour en zou op 22 juli optreden in het Duitse plaatsje Essen. Voor alle grote optredens moet natuurlijk een uitgebreid plan gemaakt worden waarin staat welke wegen dichtgaan, hoeveel mensen er kunnen komen en ga zo maar door. Bij het bekijken van de grondscans van Essen kwam de organisatie erachter dat er waarschijnlijk 103 bommen onder de grond liggen die door de Britten gedropt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedere artiest wil dat zijn optreden knallend eindigt, maar dit was obviously geen goed idee.

'Little Birds'

Het concert werd daarom verplaatst naar het kleine vliegveld vlakbij Essen. Ook hier bleek een probleempje te zijn: er zitten negen paartjes broedende leeuweriken bij Flughafen Essen/Mülheim. De Nature and Biodiversity Conservation Union (NABU) is een Duitse instantie die onder andere vogels beschermt. De groep was er als de kippen bij om te zeggen dat het welzijn van de gevederde beestjes veel belangrijker is dan het welzijn van de Sheeran-fans. De leeuwerik is namelijk een bedreigde diersoort en die broedt niet zo lekker bij hard geluid. Wat het bruin-beige vogeltje vindt van het geluid van opstijgende vliegtuigen vertelt de NABU overigens niet. Hoe dan ook: Sheeran moest Raus!

De herrieschopper

Door de bomen het concert niet meer zien

Ed moet nu dus uitwijken naar het nabijgelegen Düsseldorf. De show staat gepland bij de parkeerplaats van het beursgebouw van de stad. Driemaal is scheepsrecht, zou je zeggen. Toch is het ook nog niet honderd procent zeker dat het optreden hier wél door kan gaan. Om ervoor de zorgen dat iedereen Ed kan zien shinen, moeten er honderd bomen om. De Tree Protection Group Düsseldorf is het, de naam verklapt het al, niet eens met deze beslissing. De bazen van het beursgebouw hebben beloofd om driehonderd bomen terug te planten in de hoop dat hiermee de kous af is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog even duimen voor Ed. We houden je op de hoogte van dit spannende nieuws!

Ster advertentie
Ster advertentie