3FM nieuws
AVROTROS

Hermans Fijne Lijstje: "Alles wat erin staat, staat er met trots"

  1. Nieuwschevron right
  2. Hermans Fijne Lijstje: "Alles wat erin staat, staat er met trots"

Van welke muziek wordt 3FM-dj Herman Hofman blij? Nou, dat kunnen we je laten zien, want hij heeft een super uitgebreide playlist vol fijne liedjes. Maar wat is zijn definitie van een fijn liedje eigenlijk?

Herman: "Als ik het leuk vind, valt het wat mij betreft onder een fijn liedje. Dat is nogal vaag, maar er is echt geen peil op te trekken. Ik hou namelijk van alle genres. Ik geniet onwijs van metal, maar ik vind een 'Good Time' van Carly Rae Jepsen en Owl City ook intens lekker. Ik ga uitermate goed op hiphop en daarnaast vind ik een moeilijk singer-songwriter liedje net zo fijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ook via Deezer of Apple Music.

Het schiet alle kanten op. Van mokerharde rock naar zwoele hiphop naar fijne danspareltjes. Hoe zit dat?

Herman: "Ik heb meer dan eens een lijn proberen te vinden in het hele zooitje. Is het alternatief? Of heeft het met kwaliteit te maken? Maar er zitten genoeg platte hits tussen... Ik denk dat de bottom line voor mij is, of het oprecht is. Dart vind ik uiteindelijk het belangrijkst. Zolang het geen neppe bende wordt, staat bij mij de deur open.

Zo vind ik lang niet alle metal tof, omdat er heel veel bands zijn waarvan ik het idee heb dat ze heel graag ergens bij willen horen, in plaats van dat hun muziek recht uit het hart komt. Ik vind dat Katy Perry daar een goed voorbeeld van is ook. Haar muziek is wel 'bedacht', maar het past wel, het klopt. Het voelt oprecht. Dat vind ik mooi."

Wanneer zet jij deze playlist aan?

Herman: "Als ik zin heb in echt even klasse muziek. Ik heb alles er natuurlijk zelf in gezet, dus ik vind ook alles leuk. Soms heb ik geen zin in metal, dus dan skip ik het door en komt de volgende plaat. Maar inmiddels is het lijstje zo lang geworden dat er keuze genoeg is.

Ik luister deze lijst op de fiets, tijdens het schoonmaken, als ik in de supermarkt loop. Hoe dan ook, de lijst is altijd leidend. Dus als er iets rustigs voorbij komt, dan word ik ook rustig. Maar als het juist heel energiek is, terwijl ik kalm ben, slaat mijn stemming altijd om naar de track die op dat moment speelt. Dat is echt omdat ik alle tracks zo fijn vind! <3"

Hoe ontdek jij nieuwe muziek?

Herman: "Overal en nergens. Door naar 3FM te luisteren bijvoorbeeld, maar er staan in deze playlist ook dingen uit series. Of iets dat ik in de supermarkt voorbij hoorde komen. Het gekke is: het is lang niet altijd nieuwe muziek. Van de laatste tien platen zijn er maar drie echt heel nieuw. De rest zijn liedjes die ik herontdekt heb of die ik hoorde en dacht: 'fuck ja, die was cool, die moet ik echt vaker luisteren'."

En wanneer komt een liedje dan wel of niet op de playlist?

Herman: "Het belangrijkste criterium is of ik hem nog een keer wil horen, of ik 'm zat ga worden. Dat ten eerste. En ik moet echt lyrisch zijn over een track voordat ik 'm erop zet. Ik ben superkritisch, dus vrijwel alles wat erop staat, staat er ook echt met trots, wat mij betreft. Ik ben echt een beetje een leipo als het om dit lijstje gaat. Het is een inkijk in mijn idiote hoofd, het gaat alle kanten op, gaat gepaard met heel veel liefde, maar is ook echt geschift!"

Ster advertentie
Ster advertentie