Meer NPO
STER Advertentie

Charlie Puth wil met 'How Long' gewoon even dansen als een idioot

Charlie Puth wil met 'How Long' gewoon even dansen als een idioot

Maandag 23 oktober 2017 - 16:00 uur

Charlie Puth komt na zijn single 'Attention' met het swingende liedje 'How Long'. Het duurt nog even totdat zijn aankomende album VoiceNotes uitkomt, maar met singles als deze houden we die wachttijd wel vol!

Na het succes van de nummers 'Marvin Gaye' en 'See You Again' lijkt de zanger een nieuwe groove te hebben gevonden. Met lekkere baslijntjes en nooit eerder vertoonde dansmoves laat Charlie een andere kant van zichzelf zien. Eentje die gewoon even lekker wil dansen als een idioot.

'How Long'

Charlie's nieuwe nummer 'How Long' beschrijft de spijt die je voelt als je vreemdgegaan bent. Het nummer trapt af met de tekst "I'll admit, I was wrong, what else can I say, girl?" waarmee hij spijt betuigt van zijn overspel. Toch wil de dame in kwestie hier niets van hebben: "Save your apologies baby, I just gotta know. How long has this been goin' on?" De titel van het nummer slaat dus op de vraag: hoe lang ben je me nou al voor de gek aan het houden, verdomme?! 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat is de directe interpretatie dan. Charlie vertelt zelf namelijk dat 'How Long' qua lyrics de opvolger is van zijn vorige single 'Attention'. Dat nummer ging over een ex-vriendin die speelde met zijn emoties, puur voor de aandacht. Wat er gebeurt tussen "Meid kap even met kloten, je doet het toch voor de aandacht!" en "Sorry dat ik vreemdging, het was maar een one time thing." is voor de luisteraar om uit te vogelen. Hier een paar suggesties:

- Hij heeft die chick teruggenomen als vriendin. Om vervolgens keihard vreemd te gaan als de ultieme dick move.
- De twee vrouwelijke hoofdpersonen uit de nummers zijn niet hetzelfde meisje.
- Aliens hebben Charlie ontvoerd en vervangen met een vreemdgaande kloon.

Waarschijnlijk is het de derde, maar officiƫle bevestiging blijft uit. Heel raar.

Even lekker dansen

In een interview met MTV heeft Charlie het over de uitgebreide choreografie uit de videoclip voor 'How Long'. Kleine spoiler: alle dansbewegingen zijn ter plekke verzonnen. Dat zie je ook wel, al komt Charlie er met zijn ondeugende lachje gewoon mee weg. Hij zei: "If I did one more video where I was making out with a girl, I was going to throw up"Daarom koos de zanger deze keer voor zelfverzonnen danspasjes en een strak harnas waarmee hij ook op de muren kon dansen.

Als hij gevraagd wordt om zijn excentrieke moves te beoordelen, geeft hij ze een twee op een schaal van een tot tien. Ook vertelt 'ie dat er totaal geen gedachte achter de video zat en dat hij gewoon wilde dansen als een idioot. Met een vermakelijke clip als gevolg!

Wil je zelf even fantaseren over de mogelijke verbindende factoren tussen 'Attention' en 'How Long'? Of wil je ook gewoon even lekker dansen? Zet dan 3FM even aan, de track is de komende tijd nog vaak te horen.

Kijk live naar 3FM

Lees ook