Meer NPO
STER Advertentie

Kelvin pakt de allerlaatste kaarten voor ADE

Kelvin pakt de allerlaatste kaarten voor ADE

Maandag 16 oktober 2017 - 09:31 uur

Deze hele week rijden we Nederland rond om passe-partouts weg te geven voor ADE. Wil jij kans maken op deze tickets? Check dan onze Instagram Stories voor de hints die aanwijzen waar we ons bevinden. De laatste doorslaggevende hint hoor je op de radio. Wie vervolgens als eerste aan komt rennen, op play drukt en de muziek door de speakers laat knallen, wint de kaarten!

Dag 7: Amsterdam

In welke stad moet je de allerlaatste passe-partouts voor ADE weggeven? Natuurlijk in Amsterdam! Onder de A'DAM Toren waar we tijdens het evenement komende week ook iedere avond live uitzenden. Het enige lastige is dat je toch echt een pontje moet nemen om in noord bij de toren aan te meren.

Kelvin woont aan de overkant van het IJ en hoorde via een vriendin dat we er stonden. Hij dacht geen seconde na en sprintte zijn huis uit om ons te vinden. Dat lukte hem als allereerste waardoor hij die laatste tickets voor Amsterdam Dance Event scoort.

Dag 6: Delft

Wat doe je om 08:00 uur op zaterdagochtend? Precies, dan sta je langs het voetbalveld. 3FM-dj Joram bracht de DJ Booth naar de voetbalclub Concordia Delft. Genoeg kids te spotten, maar helaas moet je toch écht 18 zijn om naar ADE te mogen. Dat leverde heel wat beteuterde gezichtjes op. 

Maar gelukkig was daar Hugo (18) die op het punt stond om een wedstrijd te spelen en alle hints die ochtend al op Instagram had gezien. Toen hij ook nog eens de bus van 3FM spotte wist hij dat het goed moest komen. Hij sprintte naar de Booth en drukte op play. En ja... dan ga je naar ADE!

Dag 5: Utrecht

In de middag stond de DJ Booth in de mooie stad Utrecht. We hadden de boel nog maar net opgebouwd en daar stond Marlies al. Terwijl Sander de laatste hints aan Angelique op de radio vertelde, kwam Marlies met volle vaart in haar auto langsrijden. "Hallo! Ik kom op play drukken!"

Hints had Marlies niet nodig. Aan slechts een minuscuul stukje muur herkende ze de locatie bij De Helling in Utrecht. "Ik woon hierachter", vertelt Marlies. "Ik dacht eerst, nee ik ga dat toch nooit halen. Ik heb 't vast mis. Maar toen dacht ik ineens: nee ik ga gewoon. Ik sprong in de auto en reed erheen. En ik had nog gelijk ook!" Voor het eerst in de ADE-week wint er een deelnemer zó snel. Gefeliciteerd Marlies, geniet van de ADE.

Was je net te laat? Niet getreurd, morgen en zondag heb je nog twee kansen!

Dag 4: Den Haag

Deze keer stonden we in de late uurtjes te wachten om iemand blij te maken met onze passe-partouts voor ADE! 3FM-dj Olivier stond deze keer in een mooie stad achter de duinen: Den Haag! Roosmarijn was wel erg obvious toen ze het Malieveld noemde, toch heeft Olivier wel even staan wachten. Maar toen kwam er ineens een motor aan, is dat een politie-agent?

Nope! Dat was gewoon Allard met een zeer reflecterend pak aan. "Ik ben zeker te laat of niet?" begon hij, maar dat was 'ie niet. Toen Olivier hem zei dat hij de eerste was, sprintte hij op z'n hardst naar de dj booth. Nadat hij live in de uitzending zijn enthousiasme uitte vertelde hij Olivier dat hij niet zelf naar ADE gaat. Allard geeft die twee passe-partouts namelijk aan zijn beste vriend: "Zijn schoonmoeder is recent overleden dus hij kan wel wat afleiding gebruiken. Hij houdt veel van die feesten dus daar zal hij erg blij mee zijn!". Allard kan zelf trouwens helemaal niet gaan, die zit met ADE namelijk in Duitsland op de camping.

Allard, fijne vakantie, en we wensen je beste vriend een top feestje toe op ADE!

Dag 3: Amersfoort

Dit was een vroege! Dj Joram Kaat moest voor dag en dauw in de 3FM-bus stappen om op tijd aan te komen in de stad van woensdag: keistad Amersfoort. De hints waren niet voor iedereen even makkelijk, ze moesten het doen met 'Een stad in het oosten van de provincie Utrecht' en een foto van een lachende mond. Whut? 

Dat blije bekkie was het logo van poppodium Fluor, de plek waar de 3FM-bus en bijbehorende draaitafel klaar stonden. Na de laatste hint duurde het maar liefst 18 minuten voor er iemand aan kwam rennen: Amarins wist als eerste op 'play' te drukken. Toen zij er eenmaal was, vonden meer mensen het tijd om eens te komen kijken. Maar liefst vijf mensen waren nét te laat voor de passe-partouts, waaronder iemand die in de spits van Utrecht naar Amersfoort was gereden. Dat getuigt van toewijding en doorzettingsvermogen, maar helaas was 't niet genoeg...

Amarins, gefeliciteerd! Have fun volgende week.

Dag 2: Leeuwarden

We zochten het hoge noorden op vandaag. De eerste twee hints waren wellicht niet de makkelijkste. Allereerst kreeg men de kop van een dier te zien (je snapt 'm wellicht al: de leeuw) en de tweede hint bestond uit de woorden 'Culturele Hoofdstad 2018'. Wat zeg je? Jazeker! Leeuwarden is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018 samen met de stad Valetta in Malta. Ras-Leeuwarders moesten dat toch wel weten...

Leeuwarden dus. Maar welke plek? Voor Olivier was het de tweede plek waar hij al snel gestopt was nadat 'ie er mee begonnen was: voetbal! We stonden bij een voetbalclub. Iets met geel en blauw. En een cam en een buur. Cambuur Leeuwarden, dus. Met de hoofdtribune op de achtergrond stond de dj-booth klaar voor de potentiële winnaar! We hoefden niet lang te wachten want daar kwam Johan (60) in zijn auto aan gescheurd. Hij had een kilometer verderop al geluisterd naar Mark+Ramon en wist 100% zeker dat we bij het stadion van Cambuur Leeuwarden stonden. Hij drukte op play en won de tickets voor ADE!

Niet veel later kwam Michelle (24) nog aangerend gevolgd door Quirine (22) en Dennis (32). Laatstgenoemde kregen de tip van een vriendin uit Arnhem die zei dat ze bij het stadion moesten kijken. Zelf zaten ze in het centrum de boel goed te observeren. Helaas waren ze te laat en moesten we ze teleurstellen. 

Dag 1: Zwolle

Maandag waren we in de prachtige hanzestad Zwolle. Daarmee hebben we ook gelijk de eerste hint te pakken: Zwolle is een Hanzestad! Ook heeft Zwolle een van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland, namelijk Bevrijdingsfestival Overijssel. En dat was hint nummer twee. Op basis van die twee hints moest men zien te raden dat we met de 3FM-bus in Zwolle stonden. Maar op welke plek precies? Olivier omschreef het op de radio als een campus, waar veel studenten lopen en hetgeen doen wat hij nooit heeft gedaan: een studie! Weet je het al? Hogeschool Windesheim dus!  

Olivier had z'n praatje op de radio net afgerond en daar kwam Bart (20) aanrennen. 's Ochtends ging hij naar school en zag hij de 3FM bus al staan. Er ging meteen een lampje branden. Hij dubbelcheckte nog een keer de actiepagina en de Instagram Stories om vervolgens tijdens college het laatste stukje op de radio te luisteren. Toen hij hoorde dat Olivier live ging, heeft hij snel de school verlaten om de bus weer op te zoeken. Dat werd gelukkig beloond want hij gaat -samen met zijn broer- naar ADE. Veel plezier Bart! 

Net te laat...

Machteld (23) kwam helaas net te laat. Haar vriendinnen waren al de hele ochtend op de fiets Zwolle rond aan het gaan. Ze hadden het Wezenlandenpark (Bevrijdingsfestival Overijssel) en de Peperbus (binnenstad) al bezocht maar zagen pas later dat het Windesheim de juiste locatie was. Ze belden Machteld en die moest dan maar snel op 'play' drukken! Helaas was Bart jullie voor, dames! 

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement