Nu op 3FM: -

Is 'Havana' van Camila Cabello de zwoelste track van 2017?

Is 'Havana' van Camila Cabello de zwoelste track van 2017?

Donderdag 7 september 2017 - 09:00 uur

Als je naar 3FM luistert zou het kunnen dat je 'Havana' van Camila Cabello al een aantal keer voorbij hebt horen komen. Maar ook als je niét naar 3FM luistert is die kans groot: Camila is HOT. Na een paar grote samenwerkingen en haar jaren in girlband Fifth Harmony, brengt ze nu ook solotracks uit. En die gaan stuk voor stuk superlekker.

Over Camila

Camila werd in 1997 geboren in Havana, Cuba. Al snel verhuisde ze naar Miami, waar ze opgroeide en uiteindelijk meedeed aan de Amerikaanse X-Factor. Daardoor belandde ze in 2012 in de girlband Fifth Harmony, waarmee ze hits scoorde als 'Work From Home' en 'Worth It'.

Eind 2016 stapte Camila uit Fifth Harmony en dat leidde tot een bak drama. Maar... Camila liet zich niet afleiden en zorgde voor een goed vangnet. Ze zong mee op wat tracks van anderen en begon meteen te schrijven aan haar debuutalbum The Hurting The Healing The Loving, dat uitkomt op 22 september. Daarvan is 'Havana' nu de tweede single.

Havana-na-na-na

Camila schreef 'Havana' met hulp van alleskunner Pharrell. En dat beviel haar best wel heel erg goed: "He takes artistry super seriously and everything has a purpose. Every lyric has a purpose, every word has a purpose, every ad-lib has a purpose. Just feeding off his energy is inspiring." Ondanks al die inspirerende energie duurde het wel even voordat 'Havana' af was. In een periode van vijf maanden schreef Camila zo'n zeven versies van de track, tot ze uiteindelijk tot deze variant kwam.

In de track wordt Camila verliefd op een bad boy uit Havana, de Cubaanse stad waar ze geboren is. Die bad boy in kwestie is hier Young Thug, die ook te horen is in 'Havana'.

Samenwerkingen

Je zou Camila dus kunnen kennen van Fifth Harmony, maar ook van collabs met Shawn Mendes, Machine Gun Kelly en Major Lazer. Ze was te horen op de tracks 'I Know What You Did Last Summer',  'Bad Things' en 'Know No Better', die allemaal wereldwijd een hit waren. Ze weet haar muzikale partners dus wel goed te kiezen! 

 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen