Nu op 3FM: -

Het eerste optreden van Dua Lipa: "Ik weigerde om jazz hands te doen!"

Het eerste optreden van Dua Lipa: "Ik weigerde om jazz hands te doen!"

Zondag 3 september 2017 - 10:00 uur

Op dit moment verovert ze de hele wereld met haar superpop, haar donkere stem en de prachtige verschijning die ze te danken heeft aan haar Kosovaarse en Albanese roots. Ze speelt voor duizenden mensen en dat is nog maar het begin. Maar dat échte begin, he... Hoe was dat? Hoe zag Dua Lipa's allereerste optreden eruit?

Als kleine Dua - ja ze heet écht Dua met haar voornaam en Lipa met haar achternaam - woont ze met haar ouders in Londen, waar ze op school meerdere malen te horen krijgt dat ze helemaal niet kan zingen. Haar stem zou te zwaar zijn en no way dat ze de hoge noten zou halen. 

Geen musicals, maar pop!

Enorm verdrietig en overtuigd dat ze het mis hadden laat Dua zich door haar ouders naar een theaterschool sturen. Dat blijkt meteen een match made in heaven. Niet dat ze ooit de grote rollen scoort, aangezien ze niet 'musical' genoeg is. Nee, Dua zingt liever pophits van Nelly Furtado en Alicia Keys.

"Ik herinner me dat 'No One' van Alicia Keys mijn go to favoriet was om tijdens schooloptredens te zingen. In dat genre voelde ik me veel zekerder dan dat ik met m'n jazz hands moest wapperen. Dat weigerde ik!" - Dua Lipa

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wanneer Dua dertien is besluit de familie Lipa weer terug naar Kosovo te verhuizen. Ho es effe... Dat ging niet volgens haar plan. Hoe ging ze zangeres worden als ze niet meer in Engeland woonde? Toch verhuist ze mee om haar ouders twee jaar later weer te overtuigen om hun vijftienjarige dochter in haar eentje terug naar Londen te sturen. Dat mag en ze trekt bij vrienden in Londen in.

Eerste échte show

In Londen neemt ze YouTube-cover na YouTube-cover op totdat ze opgepikt wordt door de manager van Lana Del Rey. Ennnn de rest is geschiedenis, toch? Nou niet helemaal... Waar ze afgelopen zomer de grootste festivalpodia betrad, begon het allemaal met kleine showtjes, zoals de avond hieronder in een pub in het prachtige Portsmouth.

Vlak voordat in 2015 haar doorbraak moest beginnen, testte ze in 2014 daar haar eerste materiaal. Hier speelt ze - de helaas nooit uitgebrachte- track 'Save Someone'. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En nu?

Sinds die decemberdag in Portsmouth is er veel gebeurd. Dua Lipa lijkt aan de vooravond van world domination te staan. Ze scoort hit na hit en is daar met haar 22 jaar nog lang niet klaar mee!

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen