3FM nieuws

Geraldine Kemper over het nieuwe programma 'Verkracht Of Niet'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geraldine Kemper over het nieuwe programma 'Verkracht Of Niet'

Woensdag ontstond er op Twitter een hoop ophef rondom een oproep van castingbureau A Million Faces: zij zijn op zoek naar mensen met een 'uitgesproken mening over seksueel grensoverschrijdend gedrag'. Het programma wordt gemaakt door BNN en heet Verkracht Of Niet. 3FM-dj Domien Verschuuren belde in de ochtendshow met Geraldine Kemper, die het programma gaat presenteren.

Ophef

In onderstaande tweets zie je een gedeelte van de oproep voor het programma. Veel mensen gingen daar slecht op, onder andere door de heftige titel van het programma en de precieze specificaties voor mensen die zich aan mogen melden voor het programma.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkracht Of Niet is een discussieprogramma

Geraldine Kemper gaat samen met Tim Hofman het programma presenteren en vertelt wat het idee achter Verkracht Of Niet is: "Het wordt een discussieprogramma waarin we een aantal cases behandelen. Die cases zijn ook echt gebeurd en die hebben we nagemaakt, nagefilmd. We gaan in gesprek met elkaar om te kijken wat wel kan, wat niet kan. Wat gaat te ver? Wat is verkrachting en wat is geen verkrachting? Het onderwerp is helemaal niet zwart-wit en dat willen we aantonen. Het gaat om het bespreekbaar maken van dit onderwerp."

Niemand zegt iets

Verkracht Of Niet zit nog in de idee-fase, er is nog niets gedraaid. En volgens Geraldine is het óók geen tweede De Grote Donorshow, iets waar sommige mensen meteen aan dachten. Het programma is dus voornamelijk bedoeld om de discussie op te starten. Geraldine: "Het is gewoon angstig hoe weinig slachtoffers iets zeggen over misbruik, de meeste mensen trekken zich echt terug in een schulp. Het gebeurt, ook om jou heen. Alleen niemand zegt iets."

Verdere details over het programma is nog niet duidelijk, dus we zullen nog even moeten wachten op verdere informatie. Dat het een controversieel format is, is in ieder geval duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie