Meer NPO
STER Advertentie

Telefoon mee naar een festival: Ja of Nee?

Telefoon mee naar een festival: Ja of Nee?
Bullet-Ray

Donderdag 10 augustus 2017 - 10:29 uur

De grote vragen des levens poppen op in je hoofd wanneer je denkt aan festivals. Wat voor tent neem je mee? Hoeveel geld ga je iedere dag pinnen? En natuurlijk: neem ik mijn telefoon mee, ja of nee?! Je vrienden hebben allemaal een andere mening en nu het festival dichterbij komt heb je nog steeds géén idee. What to do? Check de voor- en nadelen hier!

Laat je telefoon thuis!

Voordeel 1: Hij kan niet gejat worden

Toch wel een hele belangrijke overweging, want je telefoontje blijft gewoon veilig thuis. Die dingen worden vaak zat gestolen en het kan de feestelijke sfeer behoorlijk verpesten wanneer je weet dat een total stranger misschien wel jouw dronken foto's en appjes zit te bekijken.

Voordeel 2: Je hoeft niet de hele dag selfies te maken

Selfies maken is een soort verslaving waar je maar moeilijk vanaf kunt komen, zeker als je een coole festival-backdrop ter beschikking hebt. Tenzij... Je je smartphone lekker thuis laat. Bedankt, de groeten en weg ermee! Er zit toch niemand op jouw dronken Instagrams te wachten.

Voordeel 3: Je bent écht effe in een andere wereld

Voor je 't weet zit je weer eens je timeline te checken en te appen met je huisgenoten die kwaad zijn omdat je de afwas niet gedaan hebt. Je bent op 'n festival en kunt er dus niks aan veranderen, accepteer dat! Nu maak je jezelf alleen maar druk. Je sluit jezelf, zonder dat je 't door hebt, enorm af voor nieuwe mensen wanneer je met de hele dag met je hoofd in je telefoon zit. 

Voordeel 4: Hij kan niet kapot gaan

Hij kan niet uit je hand vallen, hij kan niet doorweekt raken in de regen of een bierdouche. Nee! Hij blijft gewoon kurkdroog thuis, in dat veilige laatje.

Neem 'm maar mee!

Voordeel 1: Je kunt onmogelijk veel foto's maken

Los van dat het soms gewoon gru-we-lijk irritant is als je de hele dag foto's loopt te maken, kan het ook een mooie herinnering zijn. Zolang je maar niet obsessief met je telefoon rondloopt, kan het hartstikke leuk zijn om met een aantal hilarische of leuke foto's thuis te komen. 

Voordeel 2: Je vrienden raak je niet kwijt

Vroeg of laat komt het moment dat je je vrienden kwijtraakt. En dan slaat de totale paniek toe wanneer je geen telefoon bij je hebt. Als je er wel eentje bij je hebt dan kun je bellen en appen totdat je je vrienden weer dramatisch in de armen kunt sluiten op de afgesproken ontmoetingsplek.

Voordeel 3: Alles bij de hand

Of je nu het blokkenschema wilt checken, 112 moet bellen of wil opzoeken hoe je zo snel mogelijk van een kater afkomt, je telefoon helpt je. Je hebt eigenlijk alle informatie EVER bij de hand en dat komt vaak van pas. Eigenlijk is het een soort extreme survival-encyclopedie die je bij je móet hebben. 

Voordeel 4: De liefde van je leven!

Ook niet geheel onbelangrijk: je kunt telefoonnummers opslaan. Wat nu als je de liefde van je leven tegenkomt op Lowlands, en je kunt niet meteen het nummer opslaan? Dat zou nog weleens heel vervelend kunnen zijn, want het kan tot hele mooie dingen leiden...

En dan nog een tip...

Mocht je tóch bereikbaar willen zijn, maar geen zin hebben in alles wat erbij komt kijken wanneer je een telefoon meeneemt? Neem dan een oude telefoon zonder internet en doe er je simkaart in. Zo kun je toch bellen in geval van nood en loop je niet het risico dat je een telefoon van honderden euro's verliest!

 Foto: Hans-Peter van Velthoven

Kijk live naar 3FM

Lees ook