3FM nieuws

De regenworm is je redder in nood op kletsnatte festivals

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De regenworm is je redder in nood op kletsnatte festivals

Het bestaansrecht van de regenworm is eindelijk ontrafeld. Het ongewervelde glibberige diertje kan heel veel voor ons betekenen op drijfnatte festivals. Maar echt.

Hallo waar gáát dit over?

Hoe vaak heb jij al meegemaakt dat je keihard stond te shinen op een festival tot er plots een gigantische hoosbui uit de lucht kwam vallen? Best vaak toch? Zeg eerlijk. Je poncho houdt niet alle regen tegen, waardoor je kleding zeiknat is. En het terrein is vervolgens ook één groot modderbad. Ook al doe je je uiterste best om te dansen, op een zompig grasveld is dat gewoon niet te doen.

De oplossing

Aan al die natte ellende kan gemakkelijk een einde gemaakt worden. Jop Japenga heeft dé oplossing! Komt ie:

"Als je wormen loslaat op het grasveld, dan gaan ze gangetjes graven onder het gras. Daardoor kan het water makkelijker wegsijpelen en blijft het minder snel staan bij een hoosbui." legt Jop uit aan NOS op 3.

20.000 wormen

Jop gebruikte op een festival 20.000 wormen. Mocht je je afvragen hoe je aan zóveel wormen komt... Die bestel je gewoon online! Je hebt ze in alle soorten en maten. Enne, als je thuis ook wel eens last hebt van overlopende riolen, dan heeft Jop nog wel een paar tips voor je:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wij vinden het een geweldige uitvinding, Jop! Nooit meer van dit soort taferelen:

Ster advertentie
Ster advertentie