Meer NPO
STER Advertentie

Deze drie mensen ontmoetten de liefde van hun leven op Lowlands

Deze drie mensen ontmoetten de liefde van hun leven op Lowlands
Bullet-Ray

Zaterdag 5 augustus 2017 - 12:00 uur

Een festivalliefde heeft iedereen weleens gehad. Al is het maar een klein dansje, drankje of een snelle kus. Maar zó verliefd worden dat je jaren later nog samen bent, dat overkomt maar een paar mensen. Deze drie mensen delen met ons hun romantische festivalverhaal! 

Nienke en Maarten zijn al verliefd sinds Lowlands 2013


Nienke en Maarten op Lowlands

"Al direct na het opzetten van onze tent stonden er twee bezoekers bij ons vanuit een andere vriendengroep. Dat was supergezellig. We beloofden deze jongens dat we later nog eens bij hen langs zouden komen. Toen we eindelijk het festivalterrein gingen verkennen, liepen we langs de groep. Maar heel eventjes, want we wilden door. Een vriendin van me vroeg daarna aan me of ik ook 'die ene jongen met dat haar' had gezien. Ik had geen idee over wie ze het had.

De volgende dag kwamen we de groep jongens weer tegen. Iedereen kende ik behalve die ene jongen. Dat was 'm 'die grote jongen met dat haar', het kon niet anders! Hij stond ineens naast me en stelde zich voor, Maarten. We bleken in een zelfde WhatsApp-groep te zitten waarop Maarten zei: "Dat komt goed uit. Dan hoef ik je nummer niet meer te vragen." En weg was hij. We draaiden het hele weekend om elkaar heen. Pas op de zondag stonden we ineens te zoenen, op een bepaald nummer. Maar ik kon het lied me maar níet herinneren.

Pas een kleine maand later, vlak voor onze eerste date hoorde ik het ineens. Pearl Jam met 'Alive' werd gedraaid op de radio en ik kreeg meteen een WhatsAppje van Maarten "Ik weet het weer, zet nú je radio op 3FM!" Dat is voor altijd ons liedje."

Joel ontmoette zijn liefde Lalenya in 2005


Joel en Lenlaya in 2005

"Al sinds 1995 ga ik ieder jaar naar Lowlands. In de loop der jaren is de samenstelling van de groep met wie ik altijd ging behoorlijk veranderd. Tien ja na mijn eerste Lowlands leerde ik Lalenya kennen via gemeenschappelijke vrienden. De rest van het weekend hebben we met elkaar opgetrokken. Het was meteen duidelijk dat we elkaar érg leuk vonden. Na het festival zei Lalenya tegen haar moeder: 'Mam, ik ben verliefd op een 7 jaar oudere, dikke, rokende motorrijder.'  

Een week later hebben we afgesproken om bij haar beste vriendin te eten. Na deze avond vroeg Lalenya of ik bij haar wilde blijven slapen, maar ik heb geantwoord dat dat niet hoefde. Ik zou haar een week later wel weer zien. En dat gebeurde ook. We hingen uren aan de telefoon en het was meteen dik aan. Een jaar later woonden we samen. 

We gaan nog steeds ieder jaar naar Lowlands. We hebben er één moet missen wegens geldgebrek en een andere keer kon Lalenya niet mee, omdat ze 8,5 maand zwanger was. In september 2016 zijn we ouders geworden van onze prachtige dochter Ivy. Dit jaar gaan we weer samen naar Lowlands. Ivy gaat dan logeren bij haar opa en oma. Ze heeft trouwens al vier Lowlandsshirts."

Lina heeft inmiddels een tweeling met haar LowLove Bart


Bart en Lina met de tweeling

"In 2006 ging ik samen met mijn zus naar Lowlands. De donderdag voor het festival begon, huppelde ik samen met mijn zus door de 24-uurs tent, omdat er toen 's nachts nog niets open was. We vielen mensen lastig met zelfverzonnen verhalen en we zongen rare liedjes. Na een tijdje raakte ik mijn zus kwijt en viel het me op dat er een jongen met een brede glimlach naar me stond te kijken. Ik moest natuurlijk even bij hem stoppen.

Hij zei meteen 'hoi' tegen me en we raakten aan de praat. Hij bleek Bart te heten en na een minuutje praten vroeg hij al naar mijn nummer. Aangezien ik erg enthousiast was heb ik die ook meteen gegeven. Ik kwam mijn zus tegen en we liepen weer met z'n tweetjes verder. De volgende dag smste Bart hoe mijn Lowlands beviel en wat ik aan het doen was. Ik wilde ontzettend graag reageren maar ik had geen bereik.

Op het festival ben ik hem toen niet meer tegengekomen, maar toen ik thuis was heb ik meteen contact met hem opgenomen. Een week later stond hij 's nachts voor mijn deur en sindsdien zijn we samen. In september 2016 zijn we ouders geworden van een tweeling, twee prachtige meisjes. We gaan dit jaar uiteraard weer naar Lowlands!"

Conclusie?

Single ladies and gents... dit is jullie jaar! Trek je mooiste paradijsvogeloutfit aan en flirt jezelf een ongeluk. Wie weet komt er wel een mooi verhaal uit!

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM