3FM nieuws

The Kylie Bump: Hoe Kylie Jenner van liedjes hits maakt

foto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. The Kylie Bump: Hoe Kylie Jenner van liedjes hits maakt

Mocht je social media queen Kylie Jenner niet volgen op Snapchat, ze is behoorlijk actief op de app. En in veel van haar snaps luistert ze naar muziek. En ja, als je social influencer bent wil iedereen doen wat jij doet. Dus óók naar dezelfde muziek luisteren. Mensen gaan na iedere snap van Kylie druk op zoek naar het nummer. Website Genius bedacht een naam voor het fenomeen: The Kylie Bump.

The Kylie Bump

Aangezien Kylie bijna nooit de naam of titel van het nummer in haar snaps vermeldt, moeten mensen zelf op zoek gaan. Via de website Genius gaan ze op zoek naar de lyrics die ze in de Snapchat voorbij horen komen. Genius heeft namelijk héél veel songteksten op hun website staan. Genius zag in zoekopdrachten naar bepaalde nummers een flinke stijging en wat bleek? Deze tracks kwamen voor in de snapchats van Kylie. Ze noemden het fenomeen The Kylie Bump.

Een paar voorbeeldjes...

Khalid - Location

Khalid's 'Location' had een groei van 2690% nadat Kylie hem luisterde in een van haar Snapchats.

Wafio - Heartburn

De track 'Heartburn' van Wafio had ook een flinke groei nadat Kylie hem draaide. Er kwamen 232% meer zoekopdrachten naar de track.

Ramriddlz- Hey Mr. RamRod

Dankzij Kylie Jenner haalde Ramriddlz een flink aantal nieuwe views. Met een groei van 194% mogen ze Kylie Jenner best even bedanken!

Toch knap dat één Snapje voor zo'n verschil kan zorgen!

Ster advertentie
Ster advertentie