Meer NPO
STER Advertentie

Beluister hier Declan McKenna's debuutalbum

Beluister hier Declan McKenna's debuutalbum

Vrijdag 21 juli 2017 - 11:21 uur

"What do you think about the car?" "It's really good. I'm gonna sing my new album now", antwoordt een mini-Declan McKenna. Zingen zit in zijn DNA en hij doet dus sinds zijn jeugd al niet anders. Vandaag komt zijn debuutalbum What Do You Think About The Car? uit.

Big issues

Declan McKenna's kracht ligt in het schrijven van supercatchy nummers die stiekem wat heavy boodschappen huisvesten. Aan 3FM vertelde hij eerder: "Ik schrijf graag over dingen die ik in de wereld zie, dus de helft van mijn liedjes gaat zo van 'Hey, I don't like that' of 'That's not right!', haha. Als ik het er niet mee eens ben, schrijf ik erover." Dat resulteerde onder andere in de ex-3FM Megahit 'Isombard', waarin hij politiek beïnvloede media op de hak neemt. 

3FM Live List 2017

Declan staat in de 3FM Live List 2017 op een mooie tweede plaats, strak achter Thomas Azier. Naast zijn eigen shows in Nederland stond Declan eerder dit jaar al op Pinkpop, maar is ook in oktober weer in ons kikkerland te vinden! Declan staat dan in de Melkweg, waar je een groot gedeelte van het onderstaande album ongetwijfeld live gaat horen. 

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook