Harry Styles, de man die echt alles kan!

Harry Styles, de man die echt alles kan!
ANP

Donderdag 20 juli 2017 - 17:00 uur

Zijn solo debuutalbum is nu al een klassieker en zijn acteerprestaties voor de film Dunkirk krijgen alleen maar lof. Is dit echt het kindsterretje dat bekend werd door The X Factor, daardoor in een boybandje belandde en nu de (vaak bekritiseerde) stap richting acteren maakt? Jep!

De geschiedenis leert ons dat er uiteindelijk maar één iemand staande blijft wanneer een boyband solo gaat. Robbie Williams uit Take That, Justin Timberlake uit *NSYNC en Ronan Keating uit Boyzone. De meest recente breakup/langdurige pauze is natuurlijk van One Direction. Waar zowel jong als oud in de jaren negentig lekker ging op boybands, had One Direction het daar iets moeilijker in. Zij moesten het toch voornamelijk hebben van het gemiddelde veertienjarige meisje.

One Direction

One Direction was ook geen 'coole' guilty pleasure zoals Bieber dat op een gegeven moment wél werd. Het bleef (voor de massa) een tikkeltje too much. Maar toch heeft de breakup minimaal vier credible artiesten opgeleverd. Je mag zelf invullen wie, maar twee van die vier zijn sowieso Zayn en Harry.

Waar Zayn een kleine voorsprong had met zijn eerste hit 'Pillowtalk' en zijn samenwerking met Taylor Swift voor de nieuwste 'Fifty Shades'-film, haalt Harry hem nu langzaam maar zeker in. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Harry's direction

Anders dan zijn vriendjes van One Direction kiest Harry namelijk voor de onconventionele weg. Die andere vier zijn head first in de pop gedoken, daar liggen de fans immers al op ze te wachten. Harry niet. Nee Harry brengt zowaar een classic poprockalbum uit waarvan je ouders zelfs gaan twijfelen of dit niet al jaren bovenin de Top 2000 staat.

Met 'Sign Of The Times' heeft Harry zijn klassieker al in de pocket. Of zoals Lange Frans en Baas B zouden zeggen: die zingen we over tien jaar nog mee 'tot aan de Arena-lijnen'. En de rest van het album klopt aan alle kanten. Genoeg om in een paar maanden zowel de AFAS Live als de Ziggo Dome uit te verkopen. In zijn uppie! Niet slecht voor iemand die vorig jaar nog in One Direction zat, toch?

Dunkirk

Maar toen kwam de keuze om óók nog eens te gaan acteren. Meestal zijn dit soort uitstapjes gedoemd te mislukken. Hoezo moeten artiesten ook zo nodig opeens laten zien dat ze kunnen acteren? Overdreven! Maar niet als je Harry Styles heet...

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij kreeg de rol van soldaat in de nieuwste Christopher Nolan-film Dunkirk. En gezien de extra exposure die de regisseur door deze castingkeuze ontving, kreeg Harry natuurlijk een plekje in ieders recensie. Als we de critici mogen geloven heeft Harry zich bewezen. Hij is geloofwaardig, pakt de meest dramatische scenes zonder moeite op en mengt zich perfect tussen alle onbekendere gezichten. Een groot talent voor de toekomst.

Wat nu?

We kunnen wel concluderen dat deze drieëntwintigjarige jongen een toekomst met een gouden randje staat te wachten. Of dat goud nou van een Oscar of een Grammy is... Of beide?! We zijn benieuwd wat het volgende project van deze man wordt. Hopelijk focust hij zich op het keihard nailen van die twee concerten in Nederland. 

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen