3FM nieuws

Pijnlijk: de social media blunders van onze (groot)ouders

  1. Nieuwschevron right
  2. Pijnlijk: de social media blunders van onze (groot)ouders

Heb je een lollig fotootje van jezelf en je vrienden op een of andere vuig festival op Facebook geplaatst, krijg je een minuut later een melding [PLOP]: je vader heeft je foto gedeeld. WHY DAD, WHY!?

Facebookvrienden met je ouders

Onze vaders, moeders, opa's, oma's, tantes en ooms zitten steeds meer op Facebook, Twitter, Insta en andere social media. Van de 65-plussers geeft bijna 40 procent aan dat zij er gebruik van maken. Drie jaar geleden was dat nog 26 procent. Ouderen maken een flinke inhaalslag, schrijft het CBS dinsdagochtend.

Wij jongeren zitten ook meer op social media dan een paar jaar geleden, maar de grote groeit zit 'm toch echt in de leeftijd 45 tot 65 jaar en 65-plussers. Hieronder het bewijs.

CBS, 2017

Ongemakkelijke situaties

De social media posts van onze lieve (groot)ouders en andere familieleden leiden vaak tot ongemakkelijke situaties.

Domien: "Ik hou heel veel van mijn moeder, maar ze is niet zo goed op social media. Ze is veel te eerlijk! Onder een heel mooi bericht kan ze iets schrijven waardoor ze de hele post onderuit haalt. Als ik een mooie vakantiefoto post, kan zij zeggen: 'mooie foto, jammer van de wolken'."

Ok thanks mum...

Na Domiens verhaal druppelden er in de 3FM app hilarische voorbeelden van luisteraars binnen. Hieronder de leukste:

Lotte: "Mijn opa slaat alle foto's op die ik op Facebook zet, print ze uit en plakt ze in een album."

Robin: "Alles wat ik op Facebook zet, deelt mijn oma."

Laura: "Mijn moeder belde me een keer overstuur op omdat ze niet kon inloggen op Facebook. Ik keek wat er misging. Had ze feestboek.nl ingetikt..."

Marloes: "Mijn moeder heeft ooit een reclame voor overgangsklachten geliked."

Jeroen: "Mijn moeder is actief op Facebook. Dat is geweldig. Ze is vrij handig met haar iPhone en iPad, alleen deelt ze altijd haar eigen posts."

Kuna: "Mijn vader vroeg of ik ook een shemail-adres (hij bedoelde gmail) heb."

Inge: "Mijn oma schreef onder de foto van ons gezin voor een glijbaan: 'nat hè'. De oma van mijn nichtjes schrijft directe berichten altijd openbaar, zoals: 'wanneer kom je weer soep eten?'"

Ilse: "Mijn opa plaatste een paar jaar geleden iets op Facebook. Ik vermoed een foto van bloemetjes. Een week later zette hij onder zijn eigen post: 'kennelijk vindt niemand dit leuk'. Sindsdien zorgen we er met de hele familie voor dat hij in elk geval twee of drie likes krijgt, want het werd ons verweten."

Rick: "Mijn schoonmoeder gebruikt Facebook als dagboek. Ze post al haar belevenissen, bijvoorbeeld als ze boodschappen gaat doen of de huisarts bezoekt."

Kom maar door

Heb jij ook zo'n heerlijk pijnlijke social media blunder van je ouders of opa/oma, etc. in petto? Zet 'm in de reacties op Facebook. Kunnen we lachen.

Ster advertentie
Ster advertentie