Meer NPO
STER Advertentie

Owl City legt ein-de-lijk die gekke lyric in 'Fireflies' uit

Owl City legt ein-de-lijk die gekke lyric in 'Fireflies' uit

Zaterdag 24 juni 2017 - 12:00 uur

We hebben al in geen eeuwigheid iets meer van deze dude gehoord, maar hij is nu terug om toch nog even het een en ander uit te leggen over zijn hit 'Fireflies' (2009). Essentiële informatie, mensen.

De vraag

Er zit dus een verwarrende zin in 'Fireflies', namelijk deze: Cause I'd get a thousand hugs // from ten thousand lightning bugs // and they tried to teach me how to dance. Kroelen met vuurvliegjes dus, het is maar net wat je leuk vindt. Anyway, fans breken zich daar dus blijkbaar al jaren het hoofd over en vroegen Adam Young, de man achter Owl City, wat het nou inhoudt. Krijgt hij van elk vuurvliegje duizend knuffels of geeft slechts een tiende van de vuurvliegje hem een knuffel?

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het antwoord

Als hij van elk vuurvliegje duizend knuffels zou krijgen, komt dat neer op tien miljoen knuffels. Kost flink wat tijd en is daardoor onmogelijk. En aangezien één vuurvliegje veel te klein is om een mens een knuffel te geven, wordt ook die optie afgeschoten. Owl City's verklaring is daarom het volgende: de tienduizend vuurvliegjes vormden samen een soort zwerm om hem heen, wat voelde als een knuffel. En dat gebeurde dan duizend keer. Niks geen gedoe met individuele vuurvliegjes, Owl City rekent gewoon per zwerm.

Nou, je kunt het maar weten. Hopelijk kunnen we nu allemaal met een gerust hart weer verder leven. (Oh, en het complete wiskundig verantwoorde statement van Owl City vind je in onderstaande tweet)

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Kijk live naar 3FM