Nu op 3FM: -

Lorde's 'Sober' is een popliedje zoals je ze nog niet kent

Lorde's 'Sober' is een popliedje zoals je ze nog niet kent

Vrijdag 9 juni 2017 - 14:34 uur

Nog maar één week tot Lorde's album Melodrama uitkomt. Om dat te vieren zette de Nieuw-Zeelandse zangeres vrijdag alvast een extra track online: 'Sober'. En daarnaast kondigde ze ook nog even haar eerste Nederlandse concert in drie jaar aan: op 4 oktober komt Lorde naar Tilburg!

Waar gaat 'Sober' over?

Lorde schreef Melodrama met het idee van een huisfeestje in haar achterhoofd: elk liedje representeert een ander stadium van het feestje. Deze track gaat over indruk maken op iemand en jezelf daarna voor lul zetten, een situatie die iedereen wel een keertje heeft meegemaakt. 'Sober' vindt plaats in de late uurtjes van een zaterdag, waarin je jezelf onoverwinnelijk voelt en roept dat het je allemaal geen fuck kan schelen.

"King and queen of the weekend, there ain't a pill that could touch our rush. But what will we do when we're sober? These are the games of the weekend, we pretent that we just don't care, but we care."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In een reeks tweets legt Lorde uit hoe de track tot stand is gekomen: "Ik bedacht de eerste stukjes van 'Sober' achterin een Uber en aan de keukentafel van mijn producer kwam het liedje echt samen. Ik sprintte naar de studio en schreef daar de eerste demo, alles ging helemaal vanzelf. Het leek wel een trance. Ik ben heel blij met het resultaat, het klinkt als popmuziek die ik nog nooit gehoord heb."

Lorde komt naar Nederland

Woensdag 4 oktober is het zover: Lorde's enige Nederlandse show in de Tilburgse 013! De kaarten gaan vrijdag 16 juni in de verkoop via de bekende kanalen. En als je je vast een beetje wilt voorbereiden op het concert... Live klinkt 'Sober' zo! 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen