Nu op 3FM: -

Emma Watson wint sekseneutrale MTV award

Emma Watson wint sekseneutrale MTV award

Maandag 8 mei 2017 - 12:00 uur

De MTV Movie & TV Awards werden vannacht uitgereikt. Sinds dit jaar maakt de muziekzender geen onderscheid meer tussen acteurs of actrices. Per categorie kan zowel een man of vrouw winnen. Emma Watson ging ervandoor met de award voor Beste Acteur/Actrice in een Film.

Gelijke rechten

De 27-jarige Britse actrice won de award voor haar rol in de film Beauty & The Beast. Zoals de meesten wel weten, is activiste Emma Watson niet op haar mondje gevallen als het gaat om gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Als ambassadeur voor de Verenigde Naties zet zich in voor vrouwen en maakte ze in 2014 veel indruk met haar feministische speech voor de He For She Speech-campagne, waarin ze mannen oproept mee te vechten tegen vrouwenonderdrukking.

MTV Speech

Tijdens de uitreiking van de MTV Film & Serie Awards, gisteravond, zei ze dat het veel voor haar betekent dat MTV geen onderscheid meer maakt tussen acteurs en actrices. 

"Voor mij gaat acteren om het vermogen je te verplaatsen in andermans schoenen en dat hoeft niet gescheiden te worden in twee categorieën."

MTV Movie & TV Awards 2017

Andere winnaars van de MTV Movie & TV Awards waren Stranger Things (Beste Serie), Millie Bobby Brown (Beste Acteur in een Serie) en Hugh Jackman & Dafne Keen (Beste Duo). Check hier alle winnaars. 

Natuurlijk was er ook muziek! Onder andere Zara Larsson, Pitbull en Noah Cyrus (het zusje van Miley) traden op.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen