Meer NPO
STER Advertentie

Chef'Special wint de Schaal van Rigter

Chef'Special wint de Schaal van Rigter

Donderdag 13 april 2017 - 20:00 uur

'Amigo' was afgelopen jaar de meest gedraaide track van Nederlandse bodem op NPO 3FM.

Chef'Special werd vanavond verrast in een restaurant in hun hometown Haarlem. Tijdens een etentje met het management kregen de mannen nietsvermoedend de allereerste 3FM Award van 2017 voorgeschoteld, terwijl op de achtergrond een mariachi-band de Spaanstalige versie van 'Amigo' liet horen.

Nog drie 3FM Awards

Op Tweede Paasdag worden de 3FM Awards uitgereikt. Chef'Special is genomineerd voor nog andere drie andere awards, namelijk die voor Beste Groep, Beste Album en Beste Nummer (ook 'Amigo'). Stemmen kan hier

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chef'Special 3.0

'Amigo' staat op het gelijknamige album Amigo, dat de Cheffies begin maart uitbrachten. Op de plaat staan twaalf nummers. De bandleden hebben zelf ook hun favoriete platen. Zo heeft Joshua Nolet het meeste met het nummer 'Because I Love You' en vindt Jan Derks 'Nicotine' het mooiste liedje. In dit interview vertellen ze waarom.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schaal van Rigter

De Schaal van Rigter is vernoemd naar voormalig 3FM-dj Wim Rigter, die dertien jaar geleden overleed. Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn onder andere Douwe Bob (2016), Dotan (2015), Mr. Probz (2014), Handsome Poets (2013) en Miss Montreal (2012). 

3FM Awards Festival

Op Tweede Paasdag worden de 3FM Awards uitgereikt tijdens het 3FM Awards Festival. Verveeld over vier zalen spelen er die dag in TivoliVredenburg in Utrecht maar liefst 21 acts. Het festival is uitverkocht, maar op 3FM kun je tot en met maandag 17 april nog kaartjes winnen.

Kijk live naar 3FM

Lees ook