Meer NPO
STER Advertentie

Door Spotify ga je meer naar onbekende artiesten luisteren

Door Spotify ga je meer naar onbekende artiesten luisteren

Dinsdag 11 april 2017 - 17:00 uur

Uit onderzoek van de Universiteit Tilburg blijkt dat onbekende artiesten flink profiteren van de streamingdienst. Hoe dat komt? Omdat abonnees sinds ze Spotify gebruiken een stuk meer naar onbekende muziek luisteren. De streamingdienst is dan ook een ster in het maken van lijstjes waarin je muziek kunt ontdekken.

Meer onbekende artiesten

We luisteren volgens het onderzoek dus een stuk meer naar onbekende artiesten dan voorheen. Spotify maakt veel lijstjes met nieuwe muziek en veel playlists met artiesten die nog redelijk onbekend zijn. De gebruikers komen daardoor sneller in contact met voor hen onbekende muziek dan voorheen, toen je nog een cd'tje kocht in de winkel. Aangezien het aanbod van muziek nu zo enorm is, kun je alles beluisteren wat je maar wilt, zonder dat je daar extra geld voor betaalt. Best logisch dus dat je dan vaker een uitstapje maakt naar bands die je nog niet kent.

We luisteren ook nog eens meer muziek

Uit het onderzoek blijkt ook dat je meer naar muziek luistert wanneer je geabonneerd bent op een streamingdienst als Spotify of Deezer. De hoeveelheid muziek die consumenten beluisteren sinds zij abonnee zijn geworden is met 49 (!!) procent toegenomen. Ook het aantal artiesten waar de kandidaten naar luisteren is toegenomen met 32 procent. Behoorlijk meer dus!

3FM op Spotify

Ook met 3FM ontdek je heel veel nieuwe muziek, check hier onze playlists op Spotify

Kijk live naar 3FM

Lees ook