Meer NPO
STER Advertentie

Dit zijn de grappigste fandom nicknames

Dit zijn de grappigste fandom nicknames

Dinsdag 9 januari 2018 - 09:00 uur

Iedere artiest heeft fans. Losse fans, fanatieke fans en de keiharde-kern-fans. Die laatste groep is vaak een hechte community die al het nieuws en de concerten op de voet volgt. En die fans hebben vaak ook een naampje voor zichzelf. Soms creatief, soms maf, maar vooral heel grappig. Geniet van deze selectie heerlijke fandom nicknames!

Sheerio's

Het klinkt als een chipssoort, maar het zijn de fans van Ed Sheeran. De Sheerio's zullen zich in juni weer en masse verenigen in de Amsterdam ArenA, dus als je je nog wilt aansluiten bij die club: dit is je kans! Socializen met die hap!

Firebreathers

De fansquad van Imagine Dragons heet Firebreathers. Want dragons breathe fire, snappie? Het klinkt een beetje link, maar je kunt er wel een mooie party trick van maken.

Ritabots

Of robots ooit de mensheid gaan overnemen? Geen idee. Maar mocht het zover komen, dan zijn de Ritabots (?) er he-le-maal klaar voor.

Skeleton Clique

Twenty One Pilots komen tijdens hun tour vaak leden van de Skeleton Clique tegen. Klinkt knus, die fanclub.

Megatronz

Het klinkt als een Transformer, maar guess what: dit zijn de fans van Meghan Trainor! We snappen niet waarom ze niet gewoon voor 'Trainors' gegaan zijn, maar hey, doe je ding.

Goulddiggers

Deze horen natuurlijk bij Ellie Goulding. Zoals de beroemde wijsgeer Kanye West al eens zei: "I ain't sayin' she a goulddigger..."

The TN Kids

Justin Timberlake komt uit Tennessee, dus proberen zijn fans zo dicht mogelijk bij hun idool te komen door zichzelf The TN Kids (The Tennessee Kids) te noemen. Wat het precies inhoudt mag Joost weten, maar het klinkt in ieder geval iets gezelliger dan Skeleton Clique en Megatronz.

Daydreamers

De Daydreamers hebben het zwaar. De kans dat hun idool Adele de komende tien jaar niet meer optreedt is nogal groot. Live concerten bekijken zit er waarschijnlijk niet meer in, dus Adele-fans moeten de komende jaren een stuk vaker daydreamen dan hen lief is. 

Lovers

Zowel de fans van Sia als Kylie Minogue noemen zichzelf lovers. Verwarring! Chaos! AAAHHH!!!

Zquad

Zeg je Zquad, dan zeg je Zayn. Deze club hoort bij Zayn Malik, de ex-One Direction mooiboy die keihard op weg is om een solid solocarrière te maken. De Zquad, dus. Zuperleuk.

BeyHive

De alombekende BeyHive behoort toe aan Beyoncé en is hoogstwaarschijnlijk de meest intense club die we kennen. Kom je aan Bey? Dan komt de BeyHive genadeloos achter je aan op social media. Bees are very loyal to their queen...

Victims

Als je favoriete band The Killers heet, ga je jezelf een Victim noemen. Duh.

Arianators

We zien bij het horen van het woord 'Arianator' toch een beetje een colosseum met gladiatoren voor ons. Wel een roze colosseum en gladiatoren met kattenoortjes op, want het blijft natuurlijk Ariana Grande. Het mag zoeter dan zoet.

Fansingtons

Je kent ze wel, het is zo ongeveer de creme de la creme van de Nederlandse fanclubs. Deze harde kern is loyaler dan die van Ajax en staat steevast bij ieder concert vooraan met homemade bordjes, ballonnen en boodschappen. Don't fuck with Fansingtons.

KatyCats

Purrrrrrretty good name for a fanbase! De fans van Katy Perry gaan al jaren schuil onder de naam KatyCats.

Swifties

En tot slot... Hoe noem je een Taylor Swift-fan in een auto? Een Suzuki Swiftie.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM