Nu op 3FM: -

Wijnand op Sziget: verjaardagen, fikkende slaapmatjes en Die Antwoord

Donderdag 11 augustus 2016 - 16:00 uur

3FM-DJ Wijnand Speelman reist ook dit jaar weer namens 3FM - en met heel veel Nederlanders - af naar Budapest voor Sziget. Gelukkig voor ons deelt hij alles en geniet je mee van al zijn avonturen.

(Foto: Ben Houdijk)

Jarig op Sziget

Het was dubbel feest voor Wijnand toen hij aankwam in Budapest. Sziget stond op het punt van beginnen én het was zijn 28e verjaardag. Dat kun je dan natuurlijk maar op één manier vieren.

Wijnand: "Gisteren was er een soort pre-party op een boot in de Donau met allemaal Nederlanders. Daar heb ik mooi mijn verjaardag gevierd. Het erge was alleen dat ik op een gegeven moment merkte dat ik veel te veel bier en wodka ophad en dus zelf de rem erop moest gooien. Morgen moet er natuurlijk gewoon gewerkt worden. Het ging compleet tegen mijn natuur in."

'Haha! Dit is Wijnands meest gênante moment op z'n Sziget verjaardag'

De Sziget-verhalen

"De verhalen die mensen vertellen zijn ook fantastisch," vertelt Wijnand aan 3FM-DJ Frank in zijn uitzending. Hij kwam een paar gasten uit Utrecht tegen die halverwege hun reis naar Budapest de achterbank bijna in de fik hadden staan, omdat ze per ongeluk een brandende peuk in het slaapmatje hadden geschoten. Oeps...

Samen met een ander groepje vrienden bespreekt hij de populariteit van Sziget onder Nederlanders. Hun verklaring: "Alles kan en niemand kijkt je raar aan als je gek doet. Als je hier rondloopt zie je zoveel mensen zo intens genieten om niks eigenlijk." Daar kan Wijnand alleen maar mee instemmen.

'Wijnand op #Sziget2016: Iedereen kan zichzelf zijn op Sziget'

(Foto: Ben Houdijk)

Die Antwoord

Natuurlijk is er ook genoeg tijd om wat optredens mee te pikken. "Het optreden van Die Antwoord is het beste wat ik dit jaar op een festival heb gezien," vertelt Wijnand. "Het was freaky en de 'fuck you's' waren niet te tellen. Je staat hier met zo ontzettend veel verschillende nationaliteiten helemaal los te gaan. Duizenden mensen die compleet into the muziek staan te dansen, fantastisch." 

Mø, Afrojack en Rico & Sticks

Maar hij is er natuurlijk niet alleen om te feesten. Zo heeft hij deze dagen een interview met Mø, loopt hij een dagje mee met Rico & Sticks en kletst hij met DJ Afrojack. Stay tuned voor de video's!

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen