STER Advertentie

Met deze brief overtuigde Quincy (18) zijn ouders om een tussenjaar te nemen

Vrijdag 22 april 2016 - 16:00 uur

Geen speld tussen te krijgen. 

Nee, ze waren het er niet mee eens dat hij na zijn eindexamen een tussenjaar wilde nemen. De ouders van Quincy zijn bang dat hij na dat jaar helemáál geen zin meer heeft om een studie te volgen. En die vrees is niet helemaal onterecht. 

Luister nog even naar het verhaal van Quincy:


(Zie je geen podcast, klik dan hier)

Argumenten tackelen

En de webdesigner heeft ook wel een punt als hij zegt: "Bedrijven nemen liever een laaggeschoold iemand aan die mooie dingen ontwerpt dan iemand die een geweldige studie achter de rug heeft maar lelijke dingen maakt."

Toch wilde Quincy zijn ouders overtuigen. Daarom schreef hij een brief waarin hij niet alleen de argumenten van zijn ouders tackelde maar ook argumenten gaf waarom een tussenjaar voor hem het beste is. Om zijn ouders tegemoet te komen, sprak hij de belofte uit dat wanneer hij geen miljonair wordt in dat tussenjaar dat zich alsnog zou aanmelden voor een studie.

Lees hier zijn betoog:   

Lees ook: 
>> Test jezelf: Meteen studeren of eerst een tussenjaar?
>> "Een tussenjaar is heus niet alleen maar leuk"
>> Vlogger Luka (19) vertelt over zijn tussenjaar in Azië 

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement