Rock Werchter

Festivalverslag: Miriam vanaf de Rock Werchter camping

  1. Nieuwschevron right
  2. Festivalverslag: Miriam vanaf de Rock Werchter camping

Luisteraar Miriam won twee kaarten voor Rock Werchter. In ruil daarvoor moest ze wel een verslag van het Belgische festival maken. Dit is deel 1: de camping in al haar pracht en praal.

Door: Miriam Groot

Brandende zon

Over het weer tijdens Rock Werchter 2015 mag eigenlijk niet geklaagd worden, maar mag ik toch even zeggen hoe zwaar het wel niet is om je spullen van de parkeerplaats naar de camping - in de brandende zon - te slepen? Het positieve was wel dat we op camping A1 terecht kwamen. Deze ligt zo’n twee minuten lopen van het festivalterrein af.

The Hive

Sinds vorig jaar heeft de organisatie van Rock Werchter zijn eigen camping geopend: The Hive. Voor deze camping betaal je slechts vijf euro meer dan voor de reguliere camping. Waar voor je geld krijg je zeker, zo vertelde een festivalganger mij toen ik hem naar de verschillen tussen de campings vroeg. Op The Hive wordt betaald met bonnen, daar waar je op normale campings met contant geld moet betalen. Daarbij is er een keuken op de festivalcamping te vinden waar magnetrons en een elektrische plaat beschikbaar worden gesteld en er kan ook nog eens gratis (heet) water worden afgehaald. Nou, die luxe hadden wij niet op camping A1.

The toilet situation

Ook hoorde ik dat op bijvoorbeeld camping A6 geen geld hoefde te worden betaald voor de toiletten, terwijl wij vijftig cent per keer moesten dokken. Achteraf had dat een reden, want de A6-gangers moesten een kwartier lopen naar het festivalterrein. Wij dus maar twee minuten... en op het terrein waren de toiletten gratis.

Tentje uitbranden

Elke ochtend rolde je rond negen uur ’s ochtends je tent uit, snakkend naar frisse lucht omdat de zon al een tijdje volop op je slaapplekje brandde. Onmiddellijk vulde de geur van gebakken ei met spek je neus en begon je maag te knorren, maar eerst moest je je door de superlange rij bij de douches zien te werken, waar je trouwens vier hele euro’s voor een koud straaltje neer moest leggen. Maar goed, dat zijn festivals. Het heeft wel wat. Wakker werd je er sowieso van.

Ontbijt

Gierige Nederlanders als we zijn, hadden we ons eigen ontbijtje meegenomen. Vier ochtenden lang teerden wij op volkorencrackers met pindakaas, ontbijtkoek en druiven en wanneer we echt trek hadden, vielen we de zak chips aan. Een gevarieerd ontbijt was het zeker, de hele schijf van vijf erin. Echt voedsel zouden we later toch wel op het festivalterrein kopen. Ik heb eigenlijk prima geslapen dit weekend. Beter dan ik had verwacht. Het zou alleen wel fijn zijn als de buurman de volgende keer zijn kettingzaag thuis kan laten. Thanks alvast.

Miriam Groot won deze kaartjes voor Rock Werchter door mee te doen aan de online actie van 3FM tijdens de Europese Festivalweek. Ze wist ons te overtuigen dat zij een goede festivalverslaggever voor Rock Werchter zou zijn. En zie hier! Er volgt meer.

Ster advertentie
Ster advertentie