3FM Awards

Kensington wint de 3FM Award voor Beste Artiest Rock

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington wint de 3FM Award voor Beste Artiest Rock

Jullie houden Kensington wel van de streets, want met die 3FM Awards voor Beste Artiest Rock zitten de mannen gebakken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niemand rockt harder dan Kensington. Doordat de heren van jullie de meeste stemmen ontvingen, gingen ze naar huis met de award voor Beste Artiest Rock. Timur Perlin had de eer om de award te mogen uitreiken. Kensington rocks, mogen we dus wel zeggen.

'Wow!'

'Whooooo! Wow! Ik weet nooit wat ik moet zeggen,' zegt Casper behoorlijk onder de indruk. 'De enige die ik hiervoor wil bedanken zijn de fans'. En zo is het maar net, want júllie hebben de heren aan deze award geholpen.

'Streets' live op de 3FM Awards

Later hadden ze meer woorden toen ze met hun instrumenten (en de drummer NATUURLIJK zonder shirt) in hun handen op het podium stonden. Daar speelden ze hun nieuwe single 'Streets'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kensington

De rockband Kensington brengt in december 2008 een eerste EP uit. Het debuutalbum Borders verschijnt twee jaar later, in juli 2010, waarna de band op tour gaat door eigen land. Kensington wordt in 2010 met de single 'Youth' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het tweede album, getiteld Vultures, verschijnt 11 mei 2012.

En dan gaat het hard: naast een optreden op Eurosonic Noorderslag en een korte tour langs Nederlandse zalen staat de band in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en Kane. Ook is Kensington de eerste Nederlandse band die wordt bevestigd voor Pinkpop 2013 en spelen ze nog op 60 andere festivals in binnen- en buitenland, zoals Sziget, de Zwarte Cross, Appelpop en Paaspop.

Tijdens de negende editie van de 3FM Awards valt Kensington flink in de prijzen. Zo winnen ze een Award voor Beste Album (Vultures), Beste live Act en de Serious Talent Award. De trend zet zich voort, want ook de tiende editie van de 3FM Awards legt geen windeieren voor de band. De 3FM luisteraars stemden dit jaar massaal op Kensington en werkten zodoende de 3FM Award voor Beste Artiest Rock in handen van de rockers.

Genomineerden 3FM Award Beste Artiest Rock

De overige genomineerden voor een 3FM Award in de categorie Beste Artiest Rock waren:

De Staat
Go Back To The Zoo
Mozes and the Firstborn
Taymir

Ster advertentie
Ster advertentie