3FM Awards

3FM Awards: de carriere van Caro Emerald in vogelvlucht

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de carriere van Caro Emerald in vogelvlucht

Van 3FM Serious Talent naar een uitverkochte Royal Albert Hall in minder dan vier jaar tijd, Caro Emerald wist het voor elkaar te boksen. De wapenfeiten op een rijtje..

Het aftellen is begonnen! Het mag dan nog ruim een maand duren voordat Willem-Alexander ingehuldigd wordt, 3FM kroont over precies twee weken 's lands beste artiesten met de prestigieuze 3FM Awards. In aanloop naar 18 april stellen we alle genomineerden nog even aan je voor.

De carrière van Caro Emerald in vogelvlucht

Ze is al jaren actief in de muziek als zanglerares, als Caroline van der Leeuw in 2007 wordt benaderd door twee producers. Ze hebben een liedje geschreven voor een Japanse act en vragen Caro of ze even de demo in wil zingen.

Meteen valt op dat de stem van Caroline heel goed bij het liedje past. Ze neemt 'Back It Up' op en brengt het nummer uit als single onder de artiestennaam Caro Emerald. Met die single wordt ze in 2009 3FM Serious Talent en de rest is geschiedenis.

Caro Emerald als 3FM Serious Talent live bij Michiel

Deleted Scenes From The Cutting Room Floor

'A Night Like This' is de tweede single van Caro Emerald, die eind 2009 verschijnt en onder een commercial van een bekend drankmerk te horen is. Het nummer staat net als 'Back It Up' op haar debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, dat in januari 2010 uitkomt.

Terwijl ze voor 'Back It Up' de Schaal van Rigter voor het meest gedraaide nummer op 3FM ontvangt, breekt haar debuutplaat verkooprecords. Deleted Scenes From The Cutting Room Floor staat 28 weken onafgebroken op nummer 1 in de albumcharts en wordt in een jaar tijd meer dan 260.000 keer verkocht.

Caro Emerald wint de Schaal van Rigter voor 'Back It Up'

Erkenning in het buitenland

De populariteit van Caro Emerald beperkt zich niet tot onze landsgrenzen. Ook in meerdere Europese landen halen haar nummers de radio. In Polen wordt Deleted Scenes From The Cutting Room Floor zelfs platina. In 2010 mag ze een MTV EMA in ontvangst nemen en tijdens Eurosonic/Noorderslag 2011 krijgt ze een European Border Breakers Award (EBBA).

Ook in Amerika blijft ze niet onopgemerkt. Wanneer ze op 3FM een cover speelt van Lady Gaga's 'Bad Romance', wordt die opgepikt door de populaire celebrityblogger Perez Hilton.

Caro Emerald speelt Lady Gaga-cover 'Bad Romance' live bij Giel

Royal Albert Hall en The Shocking Miss Emerald

Het succes van Caro Emerald duurt voort. In november 2012 en januari 2013 speelt ze een aantal eigen shows in de Verenigde Staten en in maart 2013 staat ze in de befaamde Royal Albert Hall in Londen. BBC Radio 2 noemt haar "one of the most exciting new international acts." Het tweede album van de zangeres heet The Shocking Miss Emerald en verschijnt op 3 mei. De eerste single 'Tangled Up' wordt uitgeroepen tot de 1000e 3FM Megahit.

Caro Emerald speelt de 1000e 3FM Megahit 'Tangled Up' live bij Giel

3FM Awards

Caro Emerald is op 11 april nog te gast bij BBC Radio 2, maar treedt een week later ook op tijdens de uitreiking van de 3FM Awards. Zelf wist ze in 2011 al twee 3FM Awards in de wacht te slepen, waaronder die voor Beste Zangeres.

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en is ze weer genomineerd in die categorie. Ook maakt ze kans op de 3FM Award voor Beste Artiest Pop.

Ster advertentie
Ster advertentie