3FM Awards

3FM Awards: de fans van Jacco Gardner

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de fans van Jacco Gardner

3FM Serious Talent gone wild! Led Zeppelin-frontman Robert Plant is al fan van 'onze' Jacco Gardner. Gun jij hem ook één of meer 3FM Awards?

Het aftellen is begonnen! Het mag dan nog ruim een maand duren voordat Willem-Alexander ingehuldigd wordt, 3FM kroont over precies drie weken 's lands beste artiesten met de prestigieuze 3FM Awards. In aanloop naar 18 april stellen we alle genomineerden nog even aan je voor.

De fans van Jacco Gardner

Voor een succesvolle carrière in de muziek heb je fans nodig, veel fans. Dat kunnen hordes gillende meisjes zijn, maar Jacco Gardner weet een heel ander publiek aan zich te binden. Met zijn sixties popliedjes wist hij al veel indruk te maken bij internationale collega's. Hij was onlangs met zijn band in de Verenigde Staten voor SXSW en zijn eigen tour. Daar verkocht hij een exemplaar van zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities aan niemand minder dan Led Zeppelin-frontman Robert Plant.

Jacco Gardner - 'Clear The Air'

Internationale bands zijn fan van Jacco Gardner

Al voordat zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities verscheen, werd Jacco Gardner door toonaangevende internationale media als Pitchfork, NME en The Guardian de hemel in geprezen. Maar daar bleef het niet bij. De volgende bands steken niet onder stoelen of banken dat ze fan zijn van Jacco's sixties sound.

Temples

Temples stond in 2012 al op London Calling en was begin dit jaar op Eurosonic/Noorderslag. Tijdens hun show op het Groningse festival liet de band doorschemeren eigenlijk voor Jacco Gardner te komen. Bij zijn optreden, later die avond in dezelfde zaal, stond de Britse band vol bewondering te kijken.

The Horrors

De Britse band The Horrors ontdekten de muziek van Jacco Gardner via het wereldwijde web. Ze waren zo enthousiast dat ze hem meteen vroegen of hij een show in een club in Londen wilde komen spelen.

Allah-Las

Allah-Las is een band afkomstig uit Los Angeles. Ze stonden net als Jacco Gardner op SXSW, maar waren in december 2012 nog in Amsterdam voor een eigen concert in Paradiso. Raad eens wie er toen als gastmuzikant op het podium verscheen? Inderdaad. Jacco Gardner speelde live mee met het nummer 'Philicorda'.

3FM Awards

Jacco Gardner werd in januari 2013 nog 3FM Serious Talent met de single 'Clear The Air'. Zodoende is hij genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award, die live vanaf Paaspop wordt uitgereikt en waarvan de winnaar wordt gekozen door een vakjury.

Maar jij kon Jacco Gardner ook steunen door op hem te stemmen (de stembussen zijn inmiddels gesloten). Staat zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities bij je meest afgespeelde albums op je iPod of draait de plaat net als bij Robert Plant overuren in je platenspeler? Dan was dit je kans om Jacco te bekronen met een 3FM Award voor zijn debuutalbum. En met die voor Beste Nieuwkomer en Beste Artiest Alternative, natuurlijk.

Ster advertentie
Ster advertentie