3FM Awards

3FM Awards: de statistieken

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de statistieken

Veertig verschillende artiesten zijn genomineerd voor de 3FM Awards 2013. Wie, hoe vaak, waarvoor en met wie? Check de statistieken!

Happy Nominee Day! De genomineerden voor de 3FM Awards zijn bekend en dat betekent dat de strijd om die felbegeerde prijzen kan beginnen.

3FM Awards: de statistieken

We werpen een blik op de nominaties. Wie maken de meeste kans op een Award? Hoe is de concurrentie? En welke artiesten kunnen dit jaar voor het eerst een 3FM Award nominatie op hun naam zetten? We zetten het voor je op een rijtje!

4x4: Kane, Racoon, Kensington en Jacco Gardner

Er zijn vier bands die kans maken op maar liefst vier 3FM Awards: Kane, Racoon, Kensington en Jacco Gardner. Alle vier hebben ze hun sporen het afgelopen jaar zeker verdiend in de Nederlandse muziekindustrie. Sterker nog, sixties-wonderkind Jacco Gardner wist met één ijzersterk album op zak ook al hoge ogen te gooien in de rest van Europa en Amerika. Racoon ging een hele andere uitdaging aan en waagde zich voor het eerst aan een Nederlandstalig liedje. Kane ging terug naar zijn roots met een rechttoe-rechtaan rockalbum en Kensington bewees nog meer dan vorig jaar waarom ze het stempel 3FM Serious Talent waard zijn.

Vier keer vier 3FM Award nominaties

3FM Award nominaties Jacco Gardner: Beste Artiest Alternative, Beste Album, Beste Nieuwkomer, 3FM Serious Talent (door vakjury).
3FM Award nominaties Racoon: Beste Band, Beste Artiest Pop, Beste Single ('Oceaan'), Beste Live Act
3FM Award nominaties Kane: Beste Album (Come Together), Beste Band, Beste Single, Beste Artiest Rock
3FM Award nominaties Kensington: Beste Album (Vultures), Beste Live Act, Beste Artiest Rock, 3FM Serious Talent (door vakjury)

Jacco Gardner - 'Clear The Air'

Racoon - 'Oceaan'

3x3: Ilse DeLange, Blaudzun en Douwe Bob

Hoewel Kane, Racoon, Kensington en Jacco Gardner de kroon spannen, worden ze door Ilse DeLange, Blaudzun en Douwe Bob op de spreekwoordelijke hielen gezeten. Zij zijn alle drie genomineerd voor drie 3FM Awards. Blaudzun en Douwe Bob moeten het daarbij tegen elkaar opnemen in de categorie Beste Zanger. Een hele prestatie, omdat beide singer-songwriters nog niet zo heel lang geleden bekend werden bij het grote publiek. Ilse werd al drie keer eerder gekroond tot Beste Zangeres.

3FM Award nominaties Ilse DeLange: Beste Zangeres, Beste Artiest Pop, Beste Album (Eye Of The Hurricane)
3FM Award nominaties Blaudzun: Beste Zanger, Beste Live Act, Beste Artiest Alternative
3FM Award nominaties Douwe Bob: Beste Zanger, Beste Nieuwkomer, 3FM Serious Talent (door vakjury)

Douwe Bob - 'Blind Man's Bluff'

Nieuwkomers

Nederland popmuziekland barst van het jonge talent. Dat blijkt wel weer als je de nominaties van de 3FM Awards op een rijtje zet. Van de veertig genomineerden is het voor vijftien artiesten de eerste keer dat ze kans maken op een 3FM Award. De meest opvallende naam in dat rijtje is zonder twijfel Doe Maar. De Nederskaband die vooral in de jaren '80 furore maakte, heeft dankzij hun reünieconcerten een nominatie voor Beste Live Act in de pocket.

Eerste 3FM Award nominaties

De andere veertien artiesten die dit jaar hun vuurdoop als genomineerden beleven zijn Jacco Gardner, Douwe Bob, Mister and Mississippi, Nielson, The New Shining, Bingo Players, Nicky Romero, Bombay Show Pig, Carice van Houten, Daily Bread, Ed Struijlaart, Eva Simons, Soul Sister Dance Revolution en Yellow Claw.

Mister and Mississippi - 'Northern Sky'

Ster advertentie
Ster advertentie