3FM Awards

Miss Montreal wint de Schaal van Rigter

  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal wint de Schaal van Rigter

Miss Montreal kreeg dinsdag 3 april de Schaal van Rigter uitgereikt in de Coen en Sander show op 3FM voor het nummer 'Wish I Could'

In de veronderstelling dat ze even een jingle moest inspreken voor de 3FM Awards op 12 april, werd Sanne Hans naar de 3FM studio gelokt. Nietsvermoedend kwam ze dan ook het pand binnenstiefelen voor haar inspreeksessie, maar al gauw viel het kwartje dat er meer aan de hand was toen Coen en Sander er doorheen begonnen te kwebbelen en haar vroegen naar de studio te komen.

Miss Montreal wint de Schaal van Rigter voor 'Wish I Could'

Met trillende handjes kwam ze de bomvolle studio binnen, die vol cameramannen en fotografen stond. Ze kreeg de Schaal van Rigter uitgereikt voor haar nummer 'Wish I Could', wat de meest gedraaide Nederlandse plaat van het afgelopen jaar is geweest op 3FM. Sanne liet de vreugdetranen de vrije loop, zo blij was ze ermee.

Mijn droom komt uit, ik ben trots op mezelf

"De HAVO haalde ik net niet. Dingen gingen steeds mis. Nu volg ik mijn droom en daarvan denk ik altijd: binnenkort zal het wel ophouden. Maar nee, nu komt mijn droom toch uit. En ik win iets. Ik ben misschien toch niet zo heel slecht," Aldus Sanne. "Ik zou het ook te gek vinden om Beste Zangeres te worden. Maar dat is een mening. En dit is een feit. Mijn liedje is het meest gedraaid. Daar ben ik heel blij mee, ook naar mijn ouders en familie toe. Ik ben nu trots op mezelf en ik snap nu waarom ik dit allemaal doe en ik zal er nog harder tegen aan gaan."

De Schaal van Rigter is opgedragen aan voormalig 3FM DJ Wim Rigter die in 2004 overleed.

>> Lees meer over Wim Rigter

De Schaal van Rigter

Het is de achtste keer dat De Schaal van Rigter wordt uitgereikt aan de Nederlands artiest wiens single het afgelopen jaar het meest gedraaid is op 3FM. De vorige winnaars van de Schaal zijn:

2005: Anouk - 'Girl'
2006: Racoon - 'Love You More'
2007: VanVelzen - 'Baby Get Higher'
2008: Leaf - 'Wonderwoman'
2009: Ilse DeLange - 'So Incredible'
2010: Caro Emerald - 'Back It Up'
2011: A Silent Express - 'Will I Be Around'

Ster advertentie
Ster advertentie