Nu op 3FM: -

Ed Sheeran, Dua Lipa en Coldplay: "Love Music, Hate Racism"

Woensdag 15 maart 2017 - 15:00 uur

De artiesten zijn afgelopen week allemaal gespot in t-shirts met de opdruk 'Love Music, Hate Racism'. Het staat ze goed, maar hoe zit het verder?

Ineens verschenen Ed Sheeran, Coldplay, Dua Lipa, Lianne La Havas, Stormzy en nog twintig artiesten in een shirt met de opdruk 'Love Music, Hate Racism'. Opvallend dat ze daarvoor het lettertype van Grand Theft Auto pakken, niet per se het vriendelijkste spelletje op deze aardbol. Maar dat terzijde. Waar komen die shirts vandaan en waar staan ze voor?

Love Music, Hate Racism

De organisatie Love Music, Hate Racism breit voort op Rock Against Racism, een beweging uit de seventies. Naast het regelen van dertig artiesten als boegbeeld, doen ze ook nog iets voor mensen die iets willen bijdragen aan de discussie. Op 18 maart organiseren ze een mars door Londen tegen racisme.

Ook organiseert LMHR regelmatig concerten, dansavonden en festivals om diversiteit in en rondom de muziekwereld te vieren. En daar gaan ze hard mee door, zeker nu immigratie, de Brexit en Islamofobie gevoelige onderwerpen zijn in Engeland (én de rest van de wereld).

Zelf aan de slag

Naast de mars die LMHR organiseert, is het ook de bedoeling dat mensen zelf aan de slag gaan. Kleinschalige concerten organiseren, festivals bij elkaar sprokkelen... Als je maar iets doet om nieuwe mensen te leren kennen door middel van een gedeelde liefde: muziek. 

Zach Cochrane, een lid van Love Music, Hate Racism, zegt er het volgende over:

"Ik hoop dat het miljoenen mensen nogmaals inspireert om hun eigen dingen te organiseren en de boodschap te verspreiden: racisme haalt communities uit elkaar, terwijl muziek ons juist verbindt. Laten we kiezen voor de verbinding."

Dat is wel een boodschap waar we iets mee kunnen toch, anno 2017?

Lees ook:

>> Tove Lo in gesprek over de positie van de vrouw
>> Fresku heeft een duidelijke boodschap

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen