Meer NPO
STER Advertentie

Thomas Azier schrijft zijn beste liedjes tijdens een bizar slaapritueel

Maandag 6 maart 2017 - 15:30 uur

"Misschien ben ik gewoon een fucking weirdo, maar ik weet echt niet hoe normale muzikanten dat dan doen!"

3FM-DJ Joram Kaat heeft in zijn programma een vast item: de Confession Booth. Hier vertellen artiesten verhalen die ze nog nooit ergens anders verteld hebben. Deze keer was Thomas Azier aan de beurt en die had dus wel echt een heel bizarre confession voor Joram!

Trippy

Thomas Azier schrijft zijn allerbeste liedjes terwijl hij slaapt. Soort van. Als hij in bed ligt heeft hij iedere avond een moment waarop de inspiratie er ineens in kickt, vlak voordat hij echt in slaap valt.

"Ik kom dan in een soort rare trance waarin ik m'n hoofd heel erg schud, een weird-ass halfslaap waarin ik schijnbaar van alles bedenk."

Het ziet er dus blijkbaar best wel raar uit: iemand die half-bewust hard met zijn hoofd van links naar rechts schudt. Thomas neuriet, zingt en gooit er soms ook hele lappen tekst uit. Hij legt daarom een telefoon naast zijn bed die alles opneemt.

"Als ik wakker word staan er soms twee of drie nieuwe nummers op m'n telefoon. Als het écht heel erg goed is, word ik vaak wakker en dan ren ik meteen naar de piano of m'n laptop. Dan ben ik te bang dat ik het vergeet."

Hij schrijft zo zijn beste liedjes

Thomas is niet de enige die dit doet: hij kent drie andere mensen die hetzelfde hebben, allemaal muzikanten. Thomas: "Of het ligt daaraan, of ik ben gewoon een fucking weirdo haha!"

Eigenlijk bevatten al Thomas' tracks wel elementen uit zo'n slaapsessie, ook zijn nieuwste single 'Gold'. Daarvan droomde hij het pianolijntje als eerst.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Altijd zo geweest

Voor Thomas is het de normaalste zaak van de wereld. Zonder dat trance-momentje zou hij niet eens kunnen slapen. 

"Ik doe dit al zo lang als ik me kan herinneren. Vroeger schreeuwde mijn broertje wel eens 'houd je bek' naar me vanuit zijn kamer, dan lag ik weer te zingen ofzo." 

Mocht je willen horen hoe het eindresultaat klinkt: Thomas Azier treedt op tijdens de 3FM Awards op 17 april! Het is dubbel de moeite waard om te komen, want Thomas staat ook op #1 in de 3FM Live List 2017.

Kijk live naar 3FM