Nu op 3FM: -

Jane won een miljoen maar is toch ongelukkig

Woensdag 15 februari 2017 - 18:00 uur

Jane Park won op haar zeventiende de loterij en was in een keer een miljoen pond rijker. Maar maakte dat haar gelukkiger? Nee.

Jane Park, inmiddels 21 jaar is, kocht op haar zeventiende een lot dat haar een miljoen pond rijker maakte. Zij woonde op dat moment in een klein flatje met haar moeder in het Schotse Edinburgh. Nadat ze de geldprijs won zei ze haar administratieve bijbaan op en vierde haar winst met een glas kinderchampagne. Ze was tenslotte nog maar 17 jaar oud.

Shoppen, shoppen, en nog meer shoppen

Wat Jane met het geld deed? Wat elk meisje zou doen. Of misschien ook niet. Ze liet namelijk twee keer haar borsten vergroten, kocht bergen designkleding, twee huizen en ook nog eens een roze auto. Ze liet het geld lekker rollen, zeg maar. 

Geruïneerd

Vandaag de dag is Jane op z'n zachtst gezegd iets minder blij. Zij zegt zelfs dat het geldbedrag haar leven heeft verwoest. Zo vertelt ze dat ze geen vriendje meer kan vinden die niet achter haar geld aan zit, en merkspullen kopen is ook niet meer zo leuk.

"Ik mis de gewone reisjes naar Benidorm. In plaats daarvan ging ik naar de Malediven, maar daar kan je niet ongegeneerd dronken worden."

Geld doneren?

Volgens de Schotse schone moeten de regels voor deelname aan een loterij worden aangepast. Het moet voor jongeren onder de 18 niet meer mogelijk zijn om mee te doen aan de loterij. Jongeren verbrassen zo'n groot geldbedrag toch alleen maar, aldus Jane. Nu zou je denken: Jane geef dan gewoon al je geld weg. Maar daar piekert ze niet over...

Rechtszaak

Jane wil zelfs de loterij aanklagen en bij de rechter eisen dat de minimumleeftijd word verhoogd. Of om er meer geld uit te slaan. Wij weten het niet. Park woont in ieder geval weer lekker bij haar moeder.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen