3FM nieuws

Sander heeft vier muziektattoos: "Ik kan het alleen maar toejuichen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander heeft vier muziektattoos: "Ik kan het alleen maar toejuichen"

Je eerste tattoo is toch wel iets waar je een tijdje over nadenkt. 3FM-DJ Sander Hoogendoorn heeft inmiddels een arm vol en vertelt waarom daar ook vier muzikale tattoos tussen zitten.

De rechterarm van Sander Hoogendoorn zit inmiddels al aardig vol. Een orka, Tweety-bird, een skateboard... En vier muzikale tattoos! Het liefst wil hij zijn hele arm vol, met van alles en nog wat. De vraag óf hij nog iets nieuws gaat zetten is inmiddels wel weg, het is meer een kwestie van 'wat'.

"Ik ben heel blij met m'n tattoos, het zijn allemaal plaatjes die bij me passen. Ze zijn waar ik voor sta, maar er hoeft niet altijd een superdiepe betekenis achter te zitten."

De tattoos van Sander

Zijn allereerste tatoeage was een microfoon, op de binnenkant van zijn bovenarm. Die had Sander al twee jaar in zijn hoofd en toen hij dat een keer on air besprak, wilde iemand wel een ontwerp voor hem maken.

"Hij maakte een ouderwetse Elvis-achtige microfoon, met die muziek erdoorheen. Toen ik zag dat dit het ontwerp was, wilde ik hem meteen!"

Als tweede kwam de koptelefoon, lekker matching met de eerste. In het midden van de band zit nog een open stukje: "Als ik m'n hele arm vol wil zetten, kan daar mooi nog iets overheen." Daarboven zit meteen de Radiohead-tattoo.

En last, but definitely not least: de Sum 41 tattoo. Deze werd gezet tijdens Lowlands, door niemand minder dan Sum 41 zelf! Sander is al jaren superfan van de band, dus hij vond het helemaal geweldig:

"Ze deden het shaky en ook wel pijnlijk, want ze hadden er natuurlijk geen ervaring mee. Maar dat die gasten dan zelf in je been staan te harken... Supervet!"

Wanneer moet je een tattoo nemen?

Daar is Sander lekker kort over: als je er even over hebt nagedacht en het goed voelt, moet je het doen. Maar wel met een kleine sidenote: kies een plek die je niet gaat belemmeren in je werk.

"Zorg dat je een plek hebt die je met 'normale' kleding kunt bedekken als je dat wilt. Voor sommige werkplekken is dat een vereiste. Maar verder kan ik het alleen maar toejuichen: tattoos zijn supervet en zéker in combinatie met muziek!"

Hebben?

Wil jij ook een muziektattoo? Houd 3FM dan in de gaten vanaf maandag 6 februari, want Sander gaat er eentje weggeven!

Ster advertentie
Ster advertentie