3FM nieuws

Dit zijn de eerste namen voor 7 Layers Festival

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de eerste namen voor 7 Layers Festival

Er komt weer een 3FM Presents 7 Layers Festival en Dotan maakte vanavond in De Wereld Draait Door de eerste namen bekend.

Op het Amsterdamse festival op 30 september en 1 oktober spelen tientallen singer-songwriters in diverse locaties in Amsterdam, allemaal uitgenodigd door Dotan zelf. De eerste editie van het festival was een groot succes en zorgde onder andere de doorbraak voor Tash Sultana.

Dit zijn de eerste namen:

Lewis Watson
Op zijn 16e kreeg Lewis Watson een gitaar voor zijn verjaardag en twee jaar later, in 2010 begon hij zijn eigen YouTube kanaal waar hij zijn nummers ten gehore bracht. Dit leverde hem veel online fans op en na een vijftal EP's kwam in 2014 zijn eerste album uit; 'The Morning'. In maart 2017 komt zijn tweede album uit, 'Midnight'.

Mahalia
‘Psycho acoustic soul’ zegt Mahalia te maken. Het dekt de lading best goed. De warme stem van de zangeres uit Leicester valt op, de nummers des te meer. Liedjes recht uit het hart, herkenbaar maar toch nieuw. Fragiel en met een hoge hitgevoeligheid. Ze kreeg de Vondelkerk muisstil op 7 Layers Festival in 2016, en we kijken ernaar uit dat ze ons nog een keer betovert in 2017.

Siv Jakobsen
Siv Jakobsen maakt muziek die sterk doet denken aan artiesten als Laura Marling, Ane Brun en Angel Olsen. Mellow, breekbare liedjes, als een pagina uit een dagboek gebracht. Ze coverde Britney Spears’ ‘Toxic’ op een bijzondere manier, met strijkers. Dat nummer staat op haar eerste cd ‘The Lingering’ waar ook nog zes andere subtiele nummers opstaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Toby Johnson
Na drie jaar schrijven bracht Toby Johnson in 2015 op 18-jarige leeftijd zijn eerste muziek uit. In zijn thuisland leverde dat direct airplay op bij BBC. Johnson’s nummers leunen op akoestische gitaar en de warme stem van de Brit. In 2016 bracht hij EP ‘Shapes in Shadows’ uit.

Daudi Matsiko
Ugandees, maar geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, zo identificeert Daudi Matsiko zich. Zijn hese stem gebruikt hij om zijn subtiele gitaarfolk vorm te geven. Soms bevatten zijn nummers percussie en andere instrumenten, en doet het met vlagen denken aan artiesten als Nick Drake of José González.

Zondag 1 oktober:
Lucy Rose
De jonge singer-songwriter Lucy Rose is een zangeres die zeer charmante folkpop maakt met een goed gevoel voor humor. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres bij Bombay Bicycle Club maar bracht in 2015 haar tweede solo-album 'Work it out' uit.

Luke Sital-Singh
De Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh werd in 2014 al getipt als opkomend talent in de 'BBC Sound of 2014' lijst. In 2016 bracht Luke nieuwe liedjes uit met de EP ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’, met zijn meest ingetogen en subtiele liedjes tot nu toe waarop zijn stem op zijn kwetsbaarst klinkt. Dotan nodigde Luke al uit voor de eerste editie van 7 Layers Festival en was daar zo van onder de indruk dat hij besloot hem terug te vragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Dean Lewis
Australiër Dean Lewis is een new kid on the block. Zijn eerste uitgebrachte nummer ‘Waves’ verscheen eind 2016 en maakte direct indruk. Op YouTube zijn een aantal met hem opgenomen sessies terug te vinden die een goed beeld geven van wat voor moois ons nog te wachten staat.

Joseph & Maia

Joseph & Maia een singer-songwriter duo uit Nieuw-Zeeland met hele charmante liedjes geïnspireerd door Ryan Adams, The Staves en Noah Gundersen. Het debuutalbum ‘Sorrento’ staat vol met opgewekte folkpop en reist de hele wereld over om muziek te laten horen. Dat album krijgt begin 2017 een opvolger en daarmee zullen ze vast hun twee optredens op 7 Layers Festival 2016 overtreffen.

L.A. Salami
Na het op jonge leeftijd horen van Bob Dylan wist Lookman Adekunle Salami het al: hij moest en zou blues-rock en folkmuziek verder ontdekken. Pas op zijn 21e kon hij zijn eerste gitaar veroorloven en na drie maanden waren de eerste nummers klaar onder artiestennaam L.A. Salami. Ingetogen maar met regelmatig energieke uitspattingen om je bij de les te houden: de Brit kan het allemaal.

Saint Sister
Morgan MacIntyre en Gemma Doherty vormen samen Saint Sister. Met Keltische harp en dromerige synths maken ze naar eigen zeggen ‘atmosfolk’. Op de streamingdiensten halen ze al meer dan een miljoen plays met ‘Madrid’, meteen het hardste nummer uit hun repertoire. Want de rest van de nummers van de Ierse dames is zeer minimaal gebracht.

Aan de line-up worden de komende maanden nog veel meer artiesten toegevoegd. De kaartverkoop voor 7 Layers Festival is inmiddels gestart.

Ster advertentie
Ster advertentie